21 Nisan 2007 00:00

Gözler, Mehmet Okur ve Hidayet’te

Dünyanın en iyi basketbol ligi olarak kabul edilen NBA’de, play-off serisinde Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu da boy gösterecek.

Paylaş

Dünyanın en iyi basketbol ligi olarak kabul edilen NBA’de, play-off serisinde Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu da boy gösterecek.
Utah Jazz formasıyla Batı Konferansı’nda takımın play-off’lara yükselmesinde büyük katkısı olan ve bu sezon gösterdiği performansla All-Star kadrosuna seçilen Mehmet Okur, takımının Houston Rockets ile yapacağı play-off mücadelesinde forma giyecek. All-Star maçında batı karmasına çağrılarak Türkiye’nin basketbol tarihine geçen Mehmet Okur, aynı zamanda 2.11 metre ve daha uzun boydaki oyuncular arasında, 3 sayılık basket üreten pivot olarak ligin ilk 5’i arasına girmeyi başardı. Bu sezon kullandığı 336 üçlükten 129’unda isabet bulan All-Star pivot, Utah Jazz’ın kulüp rekorunu kırarken, NBA’in açıkladığı listeye göre sadece Rasheed Wallace ve Dirk Nowitzki’nin başarısına ulaşamadı.
Ligde forma giyen bir diğer Türk oyuncu Hidayet Türkoğlu ise takımının oynadığı son maçlarda attığı sayılarla Doğu Konferansı’nda 8. sırayı almasını sağlarken, Magic’in play-off’lardaki en büyük kozlarından biri olacak.
Normal sezonda 13.3 sayı ortalamasıyla oynayan Hidayet Türkoğlu, takımının yaptığı hayati önemdeki son 3 maçta sırasıyla 20, 26 ve 15 sayı kaydederek, Magic’in Doğu Konferansı play-off serisinde Detroit Pistons’ın rakibi olmasını sağladı. Hidayet, Orlando Magic’in play-off’larda forma giyecek 3 yabancısından biri olarak dikkati çekiyor. Magic’te Hidayet dışında Porto Riko’dan Carlos Arroyo ve Sırp Darko Milicic oynayacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kayserispor’da tırmanma hesapları

SONRAKİ HABER

Beşiktaş’ın konuğu Antalyaspor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...