21 Nisan 2007 00:00

İzmir Kitap Fuarı şenlikli geçecek

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile bu yıl 12. kez düzenlenecek olan İzmir Kitap Fuarı bugün başlıyor.

Paylaş

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile bu yıl 12. kez düzenlenecek olan İzmir Kitap Fuarı bugün başlıyor.
Geçtiğimiz yıl 225 yayınevi ve kuruluşun katıldığı Kitap Fuarı’na bu yıl yaklaşık 250 dolayında yayınevi ve kuruluşun katılması bekleniyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli konularda gerçekleştirilecek konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi ve çocuklar için okuma saati gibi 122 kültür ve edebiyat etkinliğinde 250 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak yer alacak. Yaklaşık 500 yazar, okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzalayacak.
Girişin ücretsiz olduğu fuar, 21- 28 Nisan 2007 tarihleri arasında 11:00 – 20:00 saatleri arasında, kapanış günü olan 29 Nisan 2007 Pazar günü 11:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Mizah ve Can Yücel
12. İzmir Kitap Fuarı’nda ilk hafta sonu olan 21-22 Nisan 2007 tarihleri arasında bir “Mizahçılar Buluşması” düzenlenecek. “Türkiye’de mizahçı olmak”, “Kadın mizahçılar”, “Gırgır’dan bugüne mizah dergileri”, “Mizah ve Edebiyat” gibi söyleşi ve panellerin yapılacağı buluşmaya çok sayıda mizahçı katılacak.
Kitap Fuarı’nın son hafta sonu ise Can Yücel anısına düzenlenen Can Şenliği yapılacak. “Babam Can Yücel”, “Türkçe Söyleyen Can Yücel”, “Akdeniz’den Bir Ses Can Yücel”, “Can Yücel Şiiri ve Çeviri”, “Can Yücel ve Tiyatro”, “Dostları Can Yücel’i anlatıyor gibi başlıklar altında yapılacak olan etkinliklere, Güzel Yücel, Cengiz Bektaş, Üstün Akmen, Vecdi Sayar, Ataol Behramoğlu’nun aralarında olduğu çok sayıda konuk katılacak.
Kurdakul, Bezirci anılıyor
Evrensel Basım Yayın da fuarda üç etkinlik düzenliyor. Türkiye Yazarlar Sendikası ile ortaklaşa düzenlenen, “Şükran Kurdakul Anısına Barış Şiirleri” 22 Nisan Pazar Günü saat 15.30’da gerçekleştirilecek. Eftal Sevinçli, Öner Yağcı ve Aydın Çubukçu’nun konuşmacı olarak katılacağı “Nesnel Eleştirinin Ustası Asım Bezirci 80 Yaşında” adlı söyleşi 28 Nisan’da saat 17.15’te yapılacak. Evrensel Basım Yayın’ın düzenlediği son etkinlik, “Toplumcu Gerçekçi Edebiyatın Yaratıcısı Gorkiy ve Klim Samgin” başlığı ile ve Aydın Süer, Ataol Behramoğlu’nun katılımıyla 29 Nisan Pazar günü saat 14.15’te yapılacak.
Fuarda yer alacak olan gazetemiz Evrensel’in standında gazetemiz yazarları ile İzmirli şair ve yazarlar okurlarımızla buluşacak. Üstün Akmen, Zeki Gül, Güngör Gençay, Yaşar Atan, Hidayet Karakuş, Bülent Habora ve Asım Gönen’in aralarında bulunduğu birçok yazar her gün saat 14.00 ile 17.00 arasında okurlarımızla söyleşecek ve kitaplarını imzalayacak. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ruhi Su direndi ve hiçbir zaman yılmadı

SONRAKİ HABER

SU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...