21 Nisan 2007 00:00

Hartz IV açlıktan öldürdü!

Almanya gibi zengin bir ülkede Hartz IV alan 20 yaşındaki genç, yardımı kesildiği için açlıktan hayatını kaybetti.

Paylaş

Almanya gibi zengin bir ülkede Hartz IV alan 20 yaşındaki genç, yardımı kesildiği için açlıktan hayatını kaybetti. Ludwigshafen yakınlarında bulunan Speyer yetkilileri, gencin açlıktan öldüğünü doğruladı.
Speyer’de 48 yaşındaki annesiyle birlikte aynı evde yaşayan ve Hartz IV yardımı alarak yaşamak zorunda kalan 20 yaşındaki gencin, “yetersiz beslenme”den ötürü hızla kilo kaybederek 35 kiloya düştüğü tespit edildi. Genç, geçen pazar günü annesiyle kaldığı evde polis tarafından ölü bulundu. Anne, “Yiyecek alacak paramız yoktu” dedi.
Hartz IV Yasası’nın işsizleri açlığa mahkum edeceği sürekli vurgulanıyordu. Hükümet “yasa ile verilen yardımın insanları aç bırakabileceği, ancak öldürmeyeceğini” ifade etmekten çekinmemişti.
Bölge Çalışma Dairesi yöneticisi Hans Grohe yaptığı açıklamada, “Biz bir şey yapamazdık” diyerek kendisini savundu. Ancak, Hartz IV ile geçinmek zorunda kalan birçok insanın sıkıntı içinde olmasına rağmen utancından sosyal kurumlara başvurmaya çekindiği görmezden gelinerek, “ihtiyaçları varsa yardım için başvursalardı” şeklinde bir yaklaşımla sorumlular korundu.
Bu arada ölüm haberi üzerine bölgedeki kurumlar, protesto için hazırlıklara başladı. 26 Nisan Perşembe günü Ludwigshafen’de yapılacak gösteride, Hartz IV’ün kaldırılması talep edilecek. (AVRUPA HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Bağdat’ın ortasına utanç duvarı

SONRAKİ HABER

Fransa’da ilk tur heyecanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa