21 Nisan 2007 00:00

Birlik olunca kitlesellik sağlanıyor

Trakya’nın işçi merkezi sayılan Lüleburgaz’da 1 Mayıs kutlanacak. DİSK dışındaki sendikalar, siyasi partiler ve kitle örgütlerinin katılacağı kutlamayı değerlendiren sendikacılar, Lüleburgaz’da her 1 Mayıs’ın bir öncekinden daha kitlesel olduğunu söylediler. Bunun nedenini ise “Bölgesel mitinglerde birlik sağlanıyor ve daha etkin katılımlar oluyor” şeklinde açıkladılar.

Paylaş

Trakya’nın işçi merkezi sayılan Lüleburgaz’da 1 Mayıs kutlanacak. DİSK dışındaki sendikalar, siyasi partiler ve kitle örgütlerinin katılacağı kutlamayı değerlendiren sendikacılar, Lüleburgaz’da her 1 Mayıs’ın bir öncekinden daha kitlesel olduğunu söylediler. Bunun nedenini ise “Bölgesel mitinglerde birlik sağlanıyor ve daha etkin katılımlar oluyor” şeklinde açıkladılar.
Kristal-İş Lüleburgaz Şubesi’nde önceki gün yapılan toplantıya Kristal-İş, Petrol-İş Trakya Şubesi, Tüm Köy-Sen Lüleburgaz Şubesi, KESK Kırklareli Şubeler Platformu, ÖDP ve EMEP temsilcileri katıldı. Yapılan toplantıda 1 Mayıs’ın Lüleburgaz’da kutlanması kesinleşti.
Sendikacıların katılımıyla tertip komitesi oluşturulurken. komite, önümüzdeki pazartesi günü miting için başvuru yapma kararı aldı. 1 Mayıs’ta saat 11.00’de Taş Köprü’de toplanacak olan işçi ve emekçiler Kongre Meydanı’na yürüyecekler.
Komite ayrıca, Trakya’daki diğer sendikalara da çağrı yapma, Trakya’daki işçilerin güçlü bir şekilde katılmasını sağlama, bildiri ve ses araçları ile sendikalı ve sendikasız tüm işçilerin alana getirilmesi için çalışma yürütme kararı aldı.
Trakya işçi merkezi
Toplantının ardından gazetemize açıklama yapan sendikacılar “1 Mayıs’ı Lüleburgaz’da kutlamak istemenizin nedeni nedir? İşçi konfederasyonlarının İstanbul’da, ayrı yerlerde kutlama kararı almaları konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorularına yanıt verdiler.
Lüleburgaz’ın Trakya’nın işçi merkezi olduğunu söyleyen Petrol-İş Trakya Şubesi İdari Sekreteri Turgut Düşova, “6-7 yıldır 1 Mayıs’ı miting ve yürüyüşlerle kutluyoruz. Her miting, bir öncekinden daha kitlesel oluyor. Taleplerimizi Lüleburgaz’da haykırmak ve işçileri buraya katmak istiyoruz. Eğer burada yapmazsak, önümüzdeki yıllarda 1 Mayıs’ı tekrar burada, bu kadar kalabalıkla kutlamakta zorlanırız” diye konuştu.
İstanbul’da birlikte hareket edilmemesinden dolayı eskisi kadar kitlesellik sağlanamadığına dikkat çeken Turgut Düşova sözlerine şöyle devam etti: “Bölgesel mitinglerde birlik sağlanıyor ve daha etkin katılımlar oluyor.”
Tek yürek
1977’de Taksim’de yaşamını yitiren işçilerin yarattığı sınıf mücadelesine yeniden ulaşmak için böyle bir karar aldıklarını dile getiren Kristal-İş Trakya Şubesi Başkanı Ramiz Özeren ise “İşçi sınıfının gelecekte tek hedefi, tek konfederasyonla her ilde, tek yürek olarak meydanlara çıkmak, bayramlarımızı kutlamak, sesimizi daha güçlü duyurmak” diye konuştu.
Eğitim Sen Lüleburgaz Baştemsilcisi Erkan Kaplangiray da 1 Mayıs’ın yapılabilecek her yerde kutlanması gerektiğini kaydetti. Lüleburgaz’daki kutlamaların gelenekselleştiğini ifade eden Kaplangiray, ırkçılığa, milliyetçiliğe karşı barış ve kardeşliği savunmak, emekçilerin haklarını korumak, özelleştirmelere ve baskılara karşı mücadele için alanlarda olmak gerektiğini ifade etti. Erkan Kaplangiray, işçi ve emekçilerin bölünmesine karşı olduğunu dile getirdi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)
Bursa’da kutlanacak
İstanbul’a yakın olması nedeniyle İstanbul kutlamalarının tartışıldığı Bursa’da 1 Mayıs için başvuru yapıldı. KESK, TMMOB ve BATİS yöneticilerinden oluşan tertip komitesi başvurusunu gerçekleştirdi. DİSK’e bağlı sendikaların Taksim’e gitme kararı alırken, Türk-İş’e bağlı sendiklardan ise TÜMTİS dışındakiler Kadıköy kutlamalarına katılacağını açıkladı.
Tertip Komitesi Başkanı Günay Özkılınç, ırkçılığa, yoksulluğa ve gericiliğe karşı alana çıkacaklarını bildirdi. (Bursa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BES üyesi emekçiler promosyon hakkını istiyor

SONRAKİ HABER

YENİ DÜNYA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...