21 Nisan 2007 00:00

Yetkililer işçi sağlığına duyarsız

Makine Mühendisleri Odası (MMO) tarafından bu yıl 4. gerçekleştirilen “İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi” Çukurova Üniversitesi’nde başladı.

Paylaş

Makine Mühendisleri Odası (MMO) tarafından bu yıl 4. gerçekleştirilen “İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi” Çukurova Üniversitesi’nde başladı.
Açış konuşmasını yapan MMO Genel Başkanı Emin Koramaz, dünyada yaygın olan “İş Güvenliği Mühendisliği”nin Türkiye’de de yaşama geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun için tüm altyapı çalışmasını tamamladıklarını belirten Koramaz, yetkililerin ise duyarlı davranmadığını söyledi. Korkmaz, yasalarda yapılan olumlu ancak kısmi değişikliklerin yaklaşım, maddi altyapı eksiklikleri ve sosyal ve ekonomik politikalar nedeniyle uygulanamadığını dile getirdi.
Çalışma Bakanlığı’nın ilgili mevzuat hazırlıklarında meslek odalarının görüşlerine önem vermediği eleştirisini getiren Koramaz, yönetmeliklerin birçoğunun meslek örgütleri ve sendikalar tarafından yargıya taşındığını hatırlattı. Koramaz “Bakanlığın artık yargı kararları doğrultusunda düzenlemeler yapmasını ve yeni hazırlanan ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısı Taslağı’nda yargı kararları doğrultusunda düzenleme yapılmamasını istiyoruz” dedi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Fail tek değil

SONRAKİ HABER

Ender işçisinin sabrı taştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...