22 Nisan 2007 00:00

Somali Irak gibi: 4 günde 200 ölü

Somali'de, 4 gün boyunca Mogadişu'da, İslamcı gerillalar ile müdahaleci Etiyopya ordusu arasındaki çatışmalarda 200 civarında sivil hayatını kaybetti.
İlman İnsan Hakları Örgütü Başkanı Sudan Ali Ahmet, “her iki taraftan da başkentteki toplu katliamı durdurmalarını” istedi

Paylaş

Somali'de, 4 gün boyunca Mogadişu'da, İslamcı gerillalar ile müdahaleci Etiyopya ordusu arasındaki çatışmalarda 200 civarında sivil hayatını kaybetti.
İlman İnsan Hakları Örgütü Başkanı Sudan Ali Ahmet, “her iki taraftan da başkentteki toplu katliamı durdurmalarını” istedi.
Ahmet, çarşamba günü şiddetlenen çatışmalarda, düne kadar 113 sivilin öldüğünü, 229 kişinin de yaralandığını kaydetti. Ali Ahmet, ölü ve yaralılara ilişkin rakamları hastanelerden, yerel yönetimlerden ve morglardan elde ettiklerini de sözlerine ekledi.
Dünkü çatışmalarda da, 80 civarında kişi öldü. Başkanlık sarayı civarında mevzilenen Etiyopya askerlerinin, direniş bölgelerine havan ateşi açtığı, direnişçilerin de buna top ateşiyle karşılık verdiği bildirildi.
ABD destekli Etiyopya askerleriyle, geçen yıl sonu ülkedeki kontrolünü yitiren İslamcı gerillaların şiddetli çatışmalarına sahne olan 2 milyon nüfuslu Mogadişu’yu şubat ayından beri 300 bin kişinin terk ettiği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Utanç duvarına karşı büyük eylem

SONRAKİ HABER

Direnişçilerle işgalciler arasında sert çatışmalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...