22 Nisan 2007 00:00

İmarzedelere ödeme taslağı tamam

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İmarbank’tan bono alanlara ödeme yapılabilmesi için hazırlanan ve Bakanlar Kurulu’na gönderilen yasa taslağında imzaların tamamlandığını söyledi. Bonozedelere yapılacak yaklaşık 1.5 milyar YTL tutarında ödeme, bütçe transfer kaleminden bir defada yapılacak

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İmarbank’tan bono alanlara ödeme yapılabilmesi için hazırlanan ve Bakanlar Kurulu’na gönderilen yasa taslağında imzaların tamamlandığını söyledi. Bonozedelere yapılacak yaklaşık 1.5 milyar YTL tutarında ödeme, bütçe transfer kaleminden bir defada yapılacak.
Şener, konuya ilişkin taslağın Bakanlar Kurulu’nda imzalandığını bildirdi. Bakan Şener, imzaların gecikmesinin teknik bir çalışmadan kaynaklandığını belirterek, şu anda Meclis’e gönderilmeye hazır olduğunu kaydetti. Şener, ödemenin bir seferde yapılacağını bildirdi. Taslağa göre, İmar Bankası’ndan bono alanlara peşin ödeme yapılması, bankanın Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’na devredildiği günkü bono fiyatının esas alınarak, ödeme tarihine kadar kanuni faiz işletilmesi öngörülüyor.
İmar Bankası bonozedelerine yapılacak yaklaşık 1.5 milyar YTL tutarındaki ödemenin, bütçe transfer kaleminden yapılması bekleniyor. 2007 bütçe kalemlerinde yer almayan bu tutar defaten yapılacak.
Ziraat Bankası’na aktarım
İmar Bankası bonoları konusunda, bankacılık yapma işlemleri durdurulduktan sonra İmar Bankası yükümlülüklerine ilişkin bir yasa çıkarıldı. Bu kapsamda, mevduatlar ödenirken, milletvekillerinin itirazı nedeniyle bonolarla ilgili hüküm tasarıdan çıkarıldı. Bonozedeler yargı yoluna gitti. Kararların bonozedeler lehine çıkması üzerine Hükümet harekete geçti ve ödemelerin tamamıyla yapılmasına karar verdi. Ardından son düzenleme hazırlandı.
Maliye yetkilileri, bütçede kalemi olmayan ödeneklere buradan transfer yapıldığını belirterek, onay çıkmasının ardından ödeme için Ziraat Bankası’na aktarım yapılacağını bildirdi. Diğer yandan, Türk Telekom’dan gelen 4.31 milyar dolarlık tutarın gelir kaydedilmesinin ardından buradan da aktarım yapılabileceği kaydediliyor. Ödemeler yasal faiz uygulanarak ve bir seferde yapılacak. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Kapkaç usulü kadrolaşma

SONRAKİ HABER

SADEDE GELELİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...