22 Nisan 2007 00:00

İnsanca yaşamak için alanlara

Mersin’de 1 Mayıs’ın coşku ile kutlanması için emek güçleri bir araya geldi. 1 Mayıs tertip komitesini oluşturan sendika ve parti yöneticileri yaptıkları basın açıklaması ile 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Mersin’de kutlayacaklarını duyurdular

Paylaş

Mersin’de 1 Mayıs’ın coşku ile kutlanması için emek güçleri bir araya geldi. 1 Mayıs tertip komitesini oluşturan sendika ve parti yöneticileri yaptıkları basın açıklaması ile 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Mersin’de kutlayacaklarını duyurdular. Tertip komitesi adına basın açıklamasını yapan Petrol-İş Şube Başkanı Adil Aleybeyoğlu, emek güçlerinin yaşanan süreç açısından birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu kaydetti.
1 Mayıs 1977’de Taksim’de 36 kişinin katledilmesinin 30. yılını saygıyla andıklarını dile getiren Aleybeyoğlu, 1 Mayıs coşkusunun ülkenin dört bir yanından yükselmesi gerektiğini vurguladı. Bütün dünyada işçi ve emekçilere acımasızca saldırıların olduğunu belirten Aleybeyoğlu, “Tenimize, dilimize, kökenimize, inancımıza göre ayrımlarla bizi düşman etmek istiyorlar. Baskı ve yasaklar ile sendikal haklarımız elimizden alınıyor, grev ve toplusözleşme hakkımız yok edilmek isteniyor. Bizler, insanca yaşam için, örgütlenme özgürlüğümüz için, halkların kardeşliği için, işçilerin ezilenlerin birliği için, savaşa karşı, ABD emperyalizmine karşı, 1 Mayıs 1977 katliam dosyasının açılması için, 1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edilmesi için, 12 Eylül darbecilerinin yargılanması için alanlarda olacağız” diye konuştu.
Bir yıl sonra soruşturma
Emek Partisi Mersin İl Başkanı Gürsel Şenşafak ve Ferhat Uyar hakkında 2006 1 Mayıs’ı için Emek Partisi genel merkezince hazırlanan “Demokratik çözüm, barış ve kardeşlik için 1 Mayıs” başlıklı ‘Emeğe Sesleniş’ isimli parti bültenini dağıttıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Soruşturmanın bir yıl sonra 2007 1 Mayıs’ı öncesi açılması dikkat çekti.
Konuyla ilgili ifadesi alınan Emek Partisi Mersin İl Başkanı Gürsel Şenşafak, polisin toplatma kararı öncesinde bültenlerden halka dağıttıklarını, kararın tebliğ edilmesinden sonra dağıtımı durdurduklarını belirtti.
Öte yandan Samsun’ da 1 Mayıs için Türk-İş ve KESK ortak miting başvurusuda bulundu. Miting saat 13.00’te Ray apartmanları önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak.
DİSK’e bağlı Emekli-Sen ise mitinge Samsun’da katılacak. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Türk Eğitim-Sen sevk eylemine hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Kapkaç usulü kadrolaşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...