22 Nisan 2007 00:00

Türk Eğitim-Sen sevk eylemine hazırlanıyor

Türk Eğitim-Sen, kadrolaşma, ek ders ücretlerinin gasp edilmesi, toplusözleşme ve grev hakkının verilmemesi ve kurumlar arası ücret adaletsizliğini protesto etmek amacıyla 25 Nisan Çarşamba günü Türkiye genelinde sevk eylemi yapıp iş bırakmaya hazırlanıyor

Paylaş

Türk Eğitim-Sen, kadrolaşma, ek ders ücretlerinin gasp edilmesi, toplusözleşme ve grev hakkının verilmemesi ve kurumlar arası ücret adaletsizliğini protesto etmek amacıyla 25 Nisan Çarşamba günü Türkiye genelinde sevk eylemi yapıp iş bırakmaya hazırlanıyor.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan dün düzenlediği basın toplantısında, sendika ile kamu işvereni arasında işbirliği ve diyalogun istenen düzeye getirilmesine katkı sağlamak amacıyla yaptıkları Eğitimde Çalışma Barışı Projesi (ÇABA) kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları tarafından engellerle karşılaştıklarını söyledi. Özcan, projenin hedefinin AKP’nin kadrolaşma politikasına takıldığını kaydetti. Yönetici Atama Yönetmeliği’ne de tepki gösteren Özcan, “Yönetmelik, bazı sendikacılar tarafından bürokratlar işbirliğiyle çıkartılmıştır” diye konuştu.
Özcan, öğretmenlerin ek ders ücretlerini 3.5 YTL’den, 5 YTL’ye çıkartan hükümetin, genelgeler marifetiyle ise ek ders sayılarını düşürdüğünü ve öğretmenlerin branş dışı derslere aylık karşılığı girmek zorunda bırakıldığını hatırlattı. Özcan, kadrolaşmaya geçit veren yönetmelik, ek ders ücretlerinin gasp edilmesi, toplusözleşme ve grev hakkının verilmemesi ve kurumlar arası ücret adaletsizliğini protesto etmek için Türkiye genelinde 25 Nisan günü sevk eylemi yapacaklarını belirtti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Metro’da toplusözleşme imzalandı

SONRAKİ HABER

İnsanca yaşamak için alanlara

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...