22 Nisan 2007 00:00

Azadiya Welat bugün çıkıyor

Tükiye’nin ilk Kürtçe günlük gazetesi olarak 15 Ağustos 2006 tarihinde yayın hayatına başlayan Azadiya Welat’a verilen 20 günlük yayın durdurma cezası sona erdi. Azadiya Welat gazetesi Kürt Gazeteciliği Günü’nün yıldönümü olan 22 Nisan’da yeniden okurları ile buluşacak

Paylaş

Tükiye’nin ilk Kürtçe günlük gazetesi olarak 15 Ağustos 2006 tarihinde yayın hayatına başlayan Azadiya Welat’a verilen 20 günlük yayın durdurma cezası sona erdi. Azadiya Welat gazetesi Kürt Gazeteciliği Günü’nün yıldönümü olan 22 Nisan’da yeniden okurları ile buluşacak.
Muhabirler tutuklandı
Öte yandan Mersin’de gözaltına alınan DİHA muhabirleri Ali Buluş ile Mehmet Karaaslan ise tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Önceki gün Gündem gazetesi MErsin bürosuna düzenlenen polis baskınında gözaltına alınan muhabirler, ‘Ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozan faaliyetler içerisinde bulunmak’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.
EMEP, SDP, DTP, İHD, SES, HÖC’ün de aralarında bulunduğu demokratik kitle örgütleri ise Gündem bürosuna destek ziyaretinde bulundu. İHD Şube Başkanı Celal Sonuvar, ateşkese rağmen operasyonların devam ettiğini ve şoven kışkırtmalar ile kardeşlik ve barış ortamının yok edilemeye çalışıldığını söyledi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

DTP’de tutuklamalar artıyor

SONRAKİ HABER

‘Bu ülkede çocuklar güvende değil’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...