22 Nisan 2007 00:00

Operasyona karşı yürüdüler

DTP Tunceli İl Örgütü, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, EMEP, Tunceli Barosu, DİSK/Genel-İş, ESP, Tunceli Kültür Merkezi, SES, BES, Eğitim Sen ve çok sayıda kitle örgütü, Tunceli ve bölge genelinde yürütülen operasyonları protesto etti

Paylaş

DTP Tunceli İl Örgütü, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, EMEP, Tunceli Barosu, DİSK/Genel-İş, ESP, Tunceli Kültür Merkezi, SES, BES, Eğitim Sen ve çok sayıda kitle örgütü, Tunceli ve bölge genelinde yürütülen operasyonları protesto etti. DTP binasından Sanat Sokağı’na kadar yürüyen yüzlerce kişi, buradan kitlesel bir şekilde Belediye Yeraltı Çarşısı’na kadar sloganlar atarak yürüdü.
‘Çözüm diyalog’
Grup adına açıklama yapan DTP Tunceli İl Başkan Yardımcısı Nuri Kılıç, kendilerinin ve aydınların talepleri özerine, PKK’nin 1 Ekim 2006 tarihinde ateşkes ilan ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Fakat savaştan rant elde eden kimi çevreler adeta buna karşı savaş açtı. Yapılmak istenen sınır ötesi operasyonla, ırkçılığın geliştirilmesiyle ve yürütülen askeri operasyonlarla barışın sesi boğulmaya çalışılıyor.” Kılıç, daha üç gün önce Tunceli kırsalında yaşamını yitiren 10 gerillanın gömüldüğünü hatırlatarak, “Sadece son günlerde 10 HPG üyesi ve 4 DHKP-C üyesi yaşamını yitirdi. Yine daha birçok yerde asker ve gerilla yaşamını yitiriyor. Artık yeter diyoruz; çözüm operasyonlarda değil, diyalogdadır.” Açıklamanın ardından operasyonları protesto etmek amacıyla beş dakika oturma eylemi yapıldı. (Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

NOT

SONRAKİ HABER

DTP’de tutuklamalar artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...