22 Nisan 2007 00:00

‘Nokta kapatıldı diyebiliriz’

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, derginin yayınının sahibi tarafından durdurulduğunu belirterek, ‘’Bunun belli bir süresi yok. Kapatıldı da diyebiliriz’’ dedi

Paylaş

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, derginin yayınının sahibi tarafından durdurulduğunu belirterek, ‘’Bunun belli bir süresi yok. Kapatıldı da diyebiliriz’’ dedi.
Görmüş, dergi merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dergiyle ilgili son yaşa nan gelişmeleri anlattı. Görmüş, kararı ve ren iradenin kendisi olmadığını vurgulaya rak, derginin sahibi Ayhan Durgun’un iktisa di ya da siyasi somut bir baskıdan kendisi ne hiç söz etmediğini bildirdi. “Fakat son 1 ayda belirgin bir tedirginlik ve endişe için de olduğunu fark etmemek olanaksızdı” di yen Görmüş, demokrasi sözünü ağzından düşürmeyen siyasetçilerin hiçbirinin Nokta’nın uğradığı baskına ilişkin tek bir cümle etmediğini söyledi.
Soruları yanıtladı
Açıklamasının ardından soruları da yanıtlayan Görmüş, “derginin sahibi Ayhan Durgun’a bir baskı olup olmadığı” şeklindeki soru üzerine, Durgun’un bir internet sitesindeki röportajında, “Çaresizdim, bunaldım. Bu kadar iftiraya dayanamadım” dediğini, ancak kendisine baskı olduğuna yönelik bir şey söylemediğini bildirdi.
Görmüş, dergi binasının dışında neden polislerin beklediği şeklindeki soruya da, “Bir tür korumak üzere olabilir. Kendilerine niye sormuyorsunuz?” cevabını verdi.
‘Umutluyum’
Alper Görmüş, derginin tekrar yayın hayatına devam etmesi yönünde umudu olduğunu da dile getirerek, “Yayın hayatına devam ederseniz bundan sonra elinize böyle bir belge geldiğinde yayınlamakta çekince gösterecek misiniz?” sorusuna karşılık, “Bizim bildiğimiz gazetecilik bu. Bir gün Nokta yayınına devam edecekse, göreceksiniz aynı şekilde devam edecek” dedi.
Bundan sonra ne yapacaklarının sorulması üzerine Görmüş, derginin 25 civarında çalışanı bulunduğunu, birkaç kişinin dergide bulunmaya devam edeceğini belirterek, “Ben iyimserim devam edeceğiz. Öyle bir his var içimde” diye konuştu.
“Hedef gösterildiklerini düşünüp düşünmediklerinin” sorulmasına karşılık Görmüş, “Hedef gösterilmedik. Bunu söyleyeyim. Hiçbir tehdit mektubu almadık” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kentler yeniden düzenlenmeli

SONRAKİ HABER

Koza, zeytinin ‘altın’da kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...