22 Nisan 2007 00:00

ÇMO’dan çevre uyarısı

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Genel Sekreteri Burçak Kahraman Uysal, çevre sorunlarının doğal yaşamı ve insanlığı tehdit eder boyutlara ulaştığı uyarısında bulundu

Paylaş

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Genel Sekreteri Burçak Kahraman Uysal, çevre sorunlarının doğal yaşamı ve insanlığı tehdit eder boyutlara ulaştığı uyarısında bulundu.
Uysal, “22 Nisan Dünya Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, çevre sorununun, dünyada politik-ekonomik tartışmaların da odağı haline geldiğini bildirdi. Çevre sorunlarına ilginin 1960’lı yıllarda başladığını hatırlatan Uysal, 22 Nisan 1970’te ABD’de 2 milyon kişinin katıldığı gösterilerin, insanların geleceğine sahip çıkmasının ilk kitlesel adımı olduğunu ve yıllar sonra 22 Nisan’ın “Dünya Günü” olarak kabul edildiğini söyledi.
ABD emperyalizminin, Ortadoğu petrollerini ele geçirmek için Irak’ı işgal ederek toplu katliamlara giriştiğini kaydeden Uysal, şöyle devam etti: “Irak savaşının ortaya çıkardığı tablo, petrol tekellerinin ve silah sanayinin zaferi, binlerce insanın katledilmesi, doğanın tahribi ve binlerce yıllık ortak kültürel mirasın yakılması ve yok edilmesidir. Bugün savaşların yarattığı yıkımların yanında, bir milyar insan açlık ve yoksullukla boğuşmaktadır. Tüm bu olgular karşısında, küresel ısınmaya bağlı küresel iklim değişikliğinin tek başına ele alınarak çözümlenebileceğini ileri sürmek kabul edilemez bir önermedir.”
Çevre Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Uysal, yukarıdaki tablo karşısında, insanlığın geleceği için küresel kapitalizmin yarattığı tahribatın durdurulması gerektiğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Suç aletleri temizlenmiş

SONRAKİ HABER

Kentler yeniden düzenlenmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...