22 Nisan 2007 00:00

‘Hayat bizimle var olacak’

Hayat Televizyonu için bir araya gelen Ankara’daki üniversitelerde görevli akademisyenler, “Hayat Televizyonu bizimle var olacak” dediler

Paylaş

Hayat Televizyonu için bir araya gelen Ankara’daki üniversitelerde görevli akademisyenler, “Hayat Televizyonu bizimle var olacak” dediler.
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusü’ndeki Çınar Lokantası’nda önceki akşam düzenlenen etkinliğe, Prof. Dr. Cengiz Güleç, Prof. Dr. Tülin Öngen, Prof. Dr. Meral Uysal’ın da aralarında bulunduğu 60’a yakın öğretim üyesi ve araştırma görevlisi katıldı. Üniversitelerin akademik birikiminin ve halkın birikiminin Hayat’a yansıtılması gerektiğine vurgu yapılan etkinlikte, akademisyenlerin bu süreçteki rolüne dikkat çekildi.
ODTÜ İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Cem Somel, Türkiye’nin buhranlı bir yılın ilk çeyreğini yarıda bıraktığını ve önümüzdeki sürecin de Cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçimler gibi süreçlerle gayet buhranlı geçeceğini söyledi. Somel, bu süreç daha da kızıştığında, kitleler sokağa döküldüğü zaman, dövizlerinde ne yazacağı, öfkesini nereye yönelteceğine karşı egemenlerin emekçiler üzerinde yine oyunlar oynayacağını söyleyerek, “Televizyonun işlevi burada önem kazanıyor. Olayların gerçek nedenlerini anlattığımız ve gerçek talepleri ortaya koyduğumuzda, bu olanağı doğru kullanmış olacağız.” dedi. Hayat Televizyonu’nun bu işlevi yerine getirebilmesi noktasında akademisyenlerin görevinin büyük olduğuna dikkat çeken Somel, “Emek Partisi’nin verdiği bu çaba, hepimizin çabası olmalıdır. Tüm akademisyenlerin katkısıyla gerçekleşebilecek bir şeydir. Eğer biz başaramazsak, bu çabalar boşa gitmiş olacaktır” diye konuştu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Haşim Köse ise “Biz becerebilirsek, insanlığın haberini, insanlığın ortak haberini yaratacağız. Burjuvazinin yanlış bilgilendirmesinden koparak, gerçek bilgiyi insanlığa sunacağız. Biz becerebilirsek, demokrasi mücadelesi kazanmış olacak” dedi.
Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek de Hayat Televizyonu’nun, İstanbul ve Küba’daki 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı canlı yayınlama gibi bir olanak yaratmaya çalıştıklarını belirterek, “Bugüne kadar olması gereken, olması düşünülenlerle oyalanan emekçilerin, artık demokrasiyi savunan bir kanalları var. Kaygıların bu kadar derinleştiği bir dönemde, Hayat, toplumun ortak projesidir” dedi.
Öte yandan Emek Partisi Güngören İlçe Örgütü’nün ‘Hayat Televizyonu’ ile dayanışma amacıyla düzenlediği yemeğe yaklaşık 150 kişi katıldı. (Ankara-İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Ulaşım politikası değiştirilmeli’

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...