22 Nisan 2007 00:00

‘Ulaşım politikası değiştirilmeli’

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi, Eylül ayında gerçekleştirilecek TMMOB İstanbul Kent Sempozyumu’na hazırlık etkinlikleri kapsamında “İstanbul ve Kentiçi Ulaşım” başlıklı panel düzenledi

Paylaş

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi, Eylül ayında gerçekleştirilecek TMMOB İstanbul Kent Sempozyumu’na hazırlık etkinlikleri kapsamında “İstanbul ve Kentiçi Ulaşım” başlıklı panel düzenledi. İMO İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe’nin yönetiminde dün oda merkezinde gerçekleştirilen panele Prof. Dr. Haluk Gerçek, Prof. Dr. Güngör Evren ve Prof. Dr. Zerrin Bayraktar ile çok sayıda mimar ve mühendis katıldı.
Hükümetin uyguladığı ulaşım politikalarının çarpıklığına dikkat çekilen panelde, iktidarın bir an önce toplu taşımaya yönelmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, hükümetin evrensel trafik yasalarını çiğneyerek yaptığı uygulamalar nedeniyle, İstanbul trafiğine çözüm için “ne yapılmalı”dan çok “ne yapılmamalı” konusunun tartışılması gerektiği ifade edildi. 3. köprü, Yeditepe Yedi tünel, tüp geçit gibi projelerin keşmekeşe dönen İstanbul trafiğini daha da içinden çıkılamaz hale getireceği eleştirisinde bulunulan panelde, halkın yanlış politikalara karşı çıkmasının önemine dikkat çekildi.
Konuşmacılardan Prof. Dr. Güngör Evren, özel araç kullanımını teşvik eden tünel projelerinin trafiği içinden çıkılamaz hale getirmesinin yanı sıra bu tünelleri kullanan insanların hayatlarını da tehlikeye sokacağı uyarısında bulundu. Göztepe’den girip Yedikule’den çıkacak bir tünelde yaşanacak yangında tüneli kullananların canının nasıl kurtarılacağının merak konusu olduğunu ifade eden Evren, projelerden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Zerrin Bayraktar ise toplu taşımanın teşvik edilmesi yerine iktidarın katlı yollar, köprülü kavşaklar gibi gereksiz uygulamalara yöneldiğini ifade etti. Trafiğin çözümünün açık olduğunu ve yıllardır dile getirildiğini ifade eden Prof. Dr. Haluk Gerçek de, sorunun çözümü için artık halka gidilmesi gerektiğini söyledi. Arnavutköylülerin mücadelesini örnek veren Gerçek, sorunların çözüle bilmesi için halkın bilinçlendirip harekete geçirilmesi gerektiğini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AKP’nin çatısı aday üzerinde anlaştı

SONRAKİ HABER

‘Hayat bizimle var olacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...