23 Nisan 2007 00:00

13 kurşunun gölgesinde 23 Nisan

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın göstermelik törenlerle geçiştirilmemesi gerektiğini belirterek, çocuklara “insanca bir yaşam” sunulmasını istedi

Paylaş

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın göstermelik törenlerle geçiştirilmemesi gerektiğini belirterek, çocuklara “insanca bir yaşam” sunulmasını istedi.
Dinçer, dün yaptığı açıklamada 12 yaşında güvenlik güçleri tarafından 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz’a atıfta bulunarak, “Çocuklarımız daha 12 yaşında bir ilköğretim öğrencisi iken 13 kurşunla öldürülmek istemiyorlar. Çocuklarımız daha adil, daha demokratik, insanların etnik, dinsel, mezhepsel kimliklerinden dolayı birbirine düşmanlaştırılmadığı, kardeşçe yaşadığı bir ülkede yaşamayı hak ediyorlar” dedi.
Çocukların her yıl yalnızca 23 Nisan’da hatırlanmasını eleştiren Dinçer, “Türkiye dünyada çocuklara bayram hediye eden tek ülke olmakla övünebilir. Ancak çocukların yaşadıkları sorunlara çözüm üretmeden, onlara sağlıklı bir gelecek hazırlamak için gerekli adımları atmadan kutlanacak olan 23 Nisan Çocuk Bayramı çoğumuz için göstermelik tören olmaktan öte gitmeyecektir” dedi. Türkiye’yi saran şiddet ortamının dağıtılmasını isteyen Dinçer, “Çocuklarımızın yaşam hakkına saygı, sorunlarına çözüm bekliyoruz” çağrısında bulundu.
Öte yandan Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ali Berberoğlu ve Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek imzasıyla tüm Eğitim Sen şubelerine gönderilen yazıda, Devlet Memurları Yasası’nın 4-b maddesine göre çalıştırılan sözleşmeli öğretmenlerin sendikalara üye olmasının önünde yasal bir engel kalmadığı belirtildi. Yazıda işyerlerinde örgütlenme çalışmalarına hız verilmesi istendi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

23 Nisan zengin çocuklarının bayramı mı?

SONRAKİ HABER

‘Biz yandık başkaları yanmasın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...