23 Nisan 2007 00:00

‘Hayat Türkiye’nin ihtiyacı’

Hayat Televizyonu’na bir destek de Ankara’ya bağlı Mamak ilçesinden geldi. EMEP, DTP, SDP, Mamak Halkevi, Eğitim Sen 1 No’lu Şube, Tüm-Bel-Sen Mamak Temsilciliği, Mamak Servisçiler Kooperatifi, Şirintepe Muhtarı Müslüm Çökelek, Şahintepe Muhtarı Hüseyin Aslan ve Ege Muhtarı Ali Kahraman’ın birlikte organize ettiği yaklaşık 500 kişinin katıldığı şenlik, Açık Alın Duğün Salonu’nda gerçekleşti

Paylaş

Hayat Televizyonu’na bir destek de Ankara’ya bağlı Mamak ilçesinden geldi. EMEP, DTP, SDP, Mamak Halkevi, Eğitim Sen 1 No’lu Şube, Tüm-Bel-Sen Mamak Temsilciliği, Mamak Servisçiler Kooperatifi, Şirintepe Muhtarı Müslüm Çökelek, Şahintepe Muhtarı Hüseyin Aslan ve Ege Muhtarı Ali Kahraman’ın birlikte organize ettiği yaklaşık 500 kişinin katıldığı şenlik, Açık Alın Duğün Salonu’nda gerçekleşti.
Şenlik, ilköğretim öğrencilerinden oluşan halkoyunları ekibinin Diyarbakır oyunuyla başladı. Açılış konuşması yapan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Yöneticisi Murat Kahraman, Hayat Televizyonu’nun her milliyetten ve her mezhepten milyonlarca emekçinin sesi olacağına değindi. Tulum dinletisinin ardından EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı, şunları söyledi: “Televizyonlarda sürekli ekonominin büyüdüğü söyleniyor. Ekonomi büyüyorsa, niçin işsizlik artıyor; neden bu ülkede bir avuç insan zenginleşirken yoksul halk daha da yoksullaştırılıyor? Neden Mamak halkının cebine giren para artmıyor? Emekçi halkın üç temel ihtiyacı vardır; birincisi günlük gazetedir, ikincisi emek-barış-demokrasi çerçevesinde birlik olmamızdır, üçüncüsü ise egemenlerin politikalarına her an daha hızlı cevap verebilecek bir görsel iletişim aracıdır. Çünkü Amerika, Irak halkının üzerine onbinlerce bomba yağdırırken CNN kanalı ile bu vahşeti tüm dünyaya izletti. Bunun gibi tek sesle yayın yapan yüzlerce kanala alternatif olarak, emekçilerin televizyonu Hayat Televizyonu projesi doğmuştur. İşte bu kanal, sadece Emek Partisi’nin değil ülkemizdeki tüm emek-demokrasi güçlerinin kanalı olacaktır. Bin 200 aydın, sanatçı ve akademisyenin imzasıyla desteklediği Hayat Televizyonu, Türkiye’nin ihtiyacıdır.”
Şenliğe katılanların daha çok kadınlardan ve gençlerden oluşması dikkat çekiciydi. Kadınlar evlerinde yaptıkları yemekleri, elişlerini emekçilerin kanalına katkı sunmak için sattılar.
Eğitim emekçileri, şenliğe öğrencilerinin velileriyle geldiler, öğrencileriyle birlikte halay çektiler. Dışarıda güneşli bir bahar havası olmasına rağmen insanların 4 saat süren şenliğin sonuna kadar kalmaları ilgi çekti. Etkinlik, Ali Ekber Eren’in türkülerinin ardından Zeynep Karababa’nın söylediği türkülerin eşliğinde çekilen halaylarla ve semahla son buldu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hayat için buluştular

SONRAKİ HABER

Siyasi partilerin gündeminde çocuk yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...