23 Nisan 2007 00:00

EMEP’ten birlikte mücadele çağrısı

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep İl Örgütü, DTP’ye yönelik baskılar, Gündem, Güncel ile Azadiya Welat gazetelerinin maruz kaldığı sansür ve son olarak, Malatya’da üç kişinin öldürülmesine yol açan tehlikeli gelişmelere karşı, bütün emek ve demokrasi güçlerini sessiz kalmamaya ve birlikte mücadeleye çağırdı

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep İl Örgütü, DTP’ye yönelik baskılar, Gündem, Güncel ile Azadiya Welat gazetelerinin maruz kaldığı sansür ve son olarak, Malatya’da üç kişinin öldürülmesine yol açan tehlikeli gelişmelere karşı, bütün emek ve demokrasi güçlerini sessiz kalmamaya ve birlikte mücadeleye çağırdı.
Balıklı Parkı’nda bir araya gelen EMEP’liler adına konuşan İl Başkanı Mecit Bozkurt, Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden güç odaklarının iktidar hesaplaşması içine girdiklerini hatırlattı. Bozkurt, gerçek bir kardeşliğin, barışın ve demokrasinin özlemini duyanların bu gerici kamplaşmanın bir tarafı olmaması gerektiğini belirtti.
‘Sessiz kalınmamalı’
Ülkemizde özellikle son iki yıldan beri oluşturulmaya çalışılan gerici ve ırkçı dalganın birçok yurttaşın hunharca katledilmesine yol açtığına işaret eden Bozkurt, “Halkların, emekçilerin arasına ayrılık ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların emellerine alet olanlar önce Hrant Dink’i katletmiş, geçtiğimiz günlerde ise Malatya’da üç yurttaşımız hunharca öldürülmüştür. Tüm bu yaşananlar, iddia edildiği gibi kendini bilmez birkaç gencin ‘hassasiyeti’ ile değil, estirilen şoven dalga ile Susurluk’tan Şemdinli’ye uzanan derin çetelerin eliyle bizzat örgütlenmiştir” dedi.
Yıllardır Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayatarak şiddet ve inkar politikası güdenlerin, son aylarda DTP’ye yönelik baskılarını artırdığını; birçok il başkanı ve halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanının tutuklandığını, yine Gündem, Güncel, Azadiya Welat gibi gazetelere yönelik sansürün çığrından çıktığını, Nokta dergisine yapılan baskının ardından derginin yayınının durdurulduğunun açıklandığını ifade eden Bozkurt, “Bir taraftan sırf düşünceleri ve konuşmaları nedeniyle insanlar tutuklanırken diğer taraftan da Mardin Kızıltepe’de babasıyla birlikte 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ı öldürmekten yargılanan sanık polisler beraat ettirilmektedir. Kendi hukukunu bile tanımadan baskı, sansür ve yasaklamalara başvuran bu demokrasi düşmanı anlayış karşısında sessiz kalınmamalıdır” diye konuştu.
Tehlikeli bir şekilde gelişen ırkçı, milliyetçi ve şoven dalgadan kaygı duyan, demokrasinin ve kardeşliğin gelişmesinden yana olan tüm emekçilere, aydınlara ve demokrasi güçlerine çağrı yapan Bozkurt, “Emekçilerin birliğini, halkların kardeşliğini örmek için tüm emek ve demokrasi güçlerini işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta Yaşar Kemal’in dediği gibi ‘Ya gerçek demokrasi ya da hiç’ şiarını yükseltmeye, emek ve demokrasi cephesini güçlendirmeye çağırıyoruz” dedi. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Helikopterler Zaxo’yu bombalıyor iddiası

SONRAKİ HABER

Mayının parçaladığı aile yardım bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...