23 Nisan 2007 00:00

Kaza değil cinayet!

Cengiz Uğurlu henüz beş günlük işçiydi. Sigorta primleri bile ödenmemişti. Gerekli eğitimin verilmemesi ve tedbirlerin alınmaması nedeniyle yaşamını yitirdi. Henüz 23 yaşında ve nişanlı olan Uğurlu’nun ölüm nedeni, işyerinde tutulan tutanakta “yanlışlıkla karıştırılmaması gereken 2 maddenin karıştırılmasında çıkan gazdan etkilenme” olarak ifade edildi

Paylaş

Cengiz Uğurlu henüz beş günlük işçiydi. Sigorta primleri bile ödenmemişti. Gerekli eğitimin verilmemesi ve tedbirlerin alınmaması nedeniyle yaşamını yitirdi. Henüz 23 yaşında ve nişanlı olan Uğurlu’nun ölüm nedeni, işyerinde tutulan tutanakta “yanlışlıkla karıştırılmaması gereken 2 maddenin karıştırılmasında çıkan gazdan etkilenme” olarak ifade edildi. Uğurlu’nun ailesine göre ise bu, kaza değil bir cinayet.
8 Nisan’da Karataş Yolu üzerinde bulunan Organik Tarım’da işbaşı yapan Uğurlu’nun sigortası hemen kazadan sonra yapıldı. 13 Nisan’da yaşanan kazanın ardından Adana Devlet Hastanesi’ne getirilen Uğurlu, burada yer olmadığı gerekçesiyle hastaneye kabul edilmedi. Daha sonra ilk müdahale, özel bir poliklinikte yapıldı. Ardından Uğurlu özel hastaneye gönderildi. Burada 8 gün tedavi gören Uğurlu, yaşamını yitirdi.
Hiçbir kural yok
Konu ile görüştüğümüz Cengiz Uğurlu’nun abisi Cemil Uğurlu, olayın kaza değil cinayet olduğunu söyledi. “Henüz işte 5 günlük olan biri, hiçbir koruma almadan ve hiçbir bilgi verilmeden nasıl kimyasal maddelerin karıştırıldığı kazanın başına verilir” diye soran Uğurlu, sorumlular hakkında gerekli suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Kardeşinin çalıştığı yerin, tarımda kullanılmak üzere gübre üreten bir işyeri olduğunu aktaran Uğurlu, acılarının büyük olduğunu söyledi. Uğurlu, kazadan sonra Organik Tarım’ın yerini gezdiğini ve gözleminin, işyerinde hiçbir kural kaide olmadan çalışıldığı yönünde olduğunu belirtti. Uğurlu, Organik Tarım’da çalışan komşularının da ifadelerine göre işyerlerinde hiçbir önlem alınmadan işçi çalıştırıldığının söylendiğini aktardı.
İşverenin, kazadan sonra kardeşinin sigortasını yaptırdığını belirten Uğurlu, “Nasıl bir anlayış; kazadan sonra sigorta yaptırılıyor da önce yaptırılmıyor” diye sordu. Doktorların verdiği bilgiye göre kardeşinin ölüm nedeninin, kimyasal gazdan akciğerlerin bitmesi olduğunu belirten Uğurlu, kesin sonuçlar için adli tıp raporlarının gelmesini beklediklerini vurguladı. Sorumluların cezalandırılması için yasal süreci başlatacaklarını belirten Uğurlu, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini ifade etti. (Adana/ EVRENSEL)
Gülsüm Mansur
ÖNCEKİ HABER

İşçiler kâr hırsının kurbanı

SONRAKİ HABER

YAŞADIKÇA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa