23 Nisan 2007 00:00

Napoli Messi için para topluyor!

İspanya’nın Barcelona kulübünde oynayan ve futboluyla dünyaca ünlü eski futbolcu Maradona’ya benzetilen Lionel Messi için İtalya’nın Napoli kulübünün, gerçekleşmesi çok zor bir atağa geçtiği belirtildi.

Paylaş

İspanya’nın Barcelona kulübünde oynayan ve futboluyla dünyaca ünlü eski futbolcu Maradona’ya benzetilen Lionel Messi için İtalya’nın Napoli kulübünün, gerçekleşmesi çok zor bir atağa geçtiği belirtildi.
İspanyol basınında yer alan haberlerde, kulüp olarak tarihindeki en büyük başarıları 1987-1991 yılları arasında Maradona’nın oynadığı dönemde yakalayan Napoli’nin, futbol dünyasının gelecekteki yıldızı yeni Maradona olarak gösterilen 20 yaşındaki Messi’yi transfer etmek için para toplama kampanyası başlattığı duyuruldu.
Maradona ile yakaladıkları 2 lig şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası, 1 İtalya Kupası ve 1 İtalya Süper Kupası başarılarını Messi’yi transfer ederek bir daha yaşamak isteyen Napoli kulübü, internette başlattığı ‘’Messi operasyonu’’nda kulübün tişört ve şortundan oluşan bir paketi taraftarlara satmaya başladı.
Yaklaşık 3 milyon taraftarı olduğu belirtilen Napoli’nin 35 Avro’ya sattığı paketi herkesin alması halinde 105 milyon Avro’ya ulaşılabileceği, Messi’nin transfer edilmesinin ise 150 milyon Avro’ya mal olacağı savunularak, ‘’Sonuçta her şey bir hayal’’ denildi.
İtalya’da şu anda 2. ligde mücadele eden, ancak sezon sonunda 1. lige çıkmasına kesin gözüyle bakılan Napoli, Maradona’yı renklerine bağladığı sezon da benzer bir kampanya yürütmüş ve Arjantinli futbol efsanesine formasını giydirmeyi başarmıştı. Maradona’yı unutmayan Napoli taraftarları, geçen hafta rahatsızlanarak iki kez hastaneye kaldırılan futbol ustasına destek vermek için takımlarının kendi sahasında yaptığı maçta Maradona’nın fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde “Kral” yazan büyük bir pankartı tribünlere asarak “Kral”a saygılarını göstermişlerdi. Şimdi İtalya’da en çok merak edilenlerin başında Napoli’nin yeni Maradona’yı renklerine bağlayıp bağlayamayacağı geliyor. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Edu kararlardan yakındı

SONRAKİ HABER

Suriye sandık başına gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...