23 Nisan 2007 00:00

Ankara Film Festivali’nin en iyi filmi: Beynelmilel

18. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Ulusal Uzun Film Yarışması’nın sonuçları belli oldu

Paylaş

18. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Ulusal Uzun Film Yarışması’nın sonuçları belli oldu.
Profesyonel ve amatör kategoride gerçekleştirilen belgesel yarışmasında, amatör kategoride Ateş Savaşeri, İrem Pasinligil ve Onur Etiz’in “Öyle Duruyorum” filmi 1’inci olurken, Serkan Yüksel’in “Issız”ı 2’nci ve Meriç Ozan ve Mutlu Karadoğan’ın yönettiği “Gewok” 3’üncü oldu. Jüri Özel Ödülü, Fatih Sezgin ve Mevlüt Çiftçi’nin “Çalı” filmine verildi.
Jüri, belgesel profesyonel kategoride birincilik ödülüne layık film bulamadı. Özgür E. Arık’ın yönettiği “X” 2’nci, Berrin Balay Tuncer ve Önder M. Özden’in yönettiği “Kadına Ağıt” 3’üncü oldu. Jüri, Mihriban Tanık’ın “Hiçbir Yerde”sini Özel Ödül’e layık buldu.
Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü “Beynelmilel”in oldu. Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü’nü, Yüksel Aksu’nun “Dondurmam Gaymak”ı alırken, En İyi Yönetmen Ödülü “Kader”le Zeki Demirkubuz’un, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü “Kader”deki oyunculuğuyla Vildan Atasever’in, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü “Polis” filmindeki oyunculuğuyla Haluk Bilginer’in, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü “Kader”deki oyunculuğuyla Müge Ulusoy’un, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü “Sis ve Gece”deki oyunculuğuyla İlyas Salman’ın, Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü “Beynelmilel”le Sırrı Süreyya Önder’in, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü “Sis ve Gece” ile Gökhan Atılmış’ın, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü “Cenneti Beklerken” ile Serdar Yılmaz ve Elif Taşçıoğlu’nun, En İyi Müzik Ödülü “Cenneti Beklerken” ile Rahman Altın’ın, En İyi Kurgu Ödülü “Küçük Kıyamet” ile Çiçek Kahraman’ın, Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü “Tramvay” filmindeki oyunculuğuyla Emel Çelebi’nin, Umut Veren Erkek Oyuncu Ödülü “Hokkabaz”daki oyunculuğuyla Tuna Orhan’ın, Umut Veren Yeni Yönetmen Ödülü “Dondurmam Gaymak”la Yüksel Aksu’nun oldu. Jüri, Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı kategorisinde ödüle değer senaryo bulamadı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Çeviride intihal infial yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...