24 Nisan 2007 00:00

Antalyalı emekçiler 1 Mayıs’ı kutlayacak

DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların Antalya şubeleri, 1 Mayıs’ı Antalya’da kutlama kararı aldılar.

Paylaş

DİSK ve KESK’e bağlı sendikaların Antalya şubeleri, 1 Mayıs’ı Antalya’da kutlama kararı aldılar. Türk-İş temsilcisi, yapılan 1 Mayıs toplantılarına katılmazken grevdeki Petrol-İş üyesi Novamed işçileri ile TÜMTİS üyesi ambar işçileri, yapılacak mitinge katılacaklarını bildirdiler. Yol-İş üyesi işçiler ise 1 Mayıs’ı işyerinde kutlayacaklar. EMEP, ÖDP, DTP ve SDP de yapılacak mitinge katılacaklarını açıkladılar.
Gazetemize konuşan DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Recep Koç, 1977 1 Mayısı’nda katledilen işçilerin anısına Taksim’de kutlamanın anlamlı olduğunu, ancak işçi sınıfının bulunduğu her yerde 1 Mayıs’ın kutlanmasının, işçilerin katılımı ve bilinçlenmesi için önemli olduğunu vurguladı. Bundan dolayı her yıl 1 Mayıs’ı Antalya’da kutlayacaklarını ifade etti.
Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Ali Türkmen de 1 Mayıs’ın sadece devrimcilerin bayramı olmadığını, işçi sınıfının ve tüm emekçi halkın bayramı olduğunu belirterek “1 Mayıs sadece Taksim’de değil Türkiye’nin her yerinde kutlanmalıdır” dedi.
Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Zeybek ise KESK’in aldığı karar doğrultusunda hareket ederek “Kamu çalışanları ve işçilerle birlikte kendi özgülümüzde alanlarda buluşacağız” dedi.
Novamed’in ilk 1 Mayıs’ı
Türk-İş’e bağlı Petrol-İş üyesi, grevdeki Novamed işçileri de 1 Mayıs’ta Antalya’da alanlarda olacaklar. Petrol-İş Novamed İşyeri Baştemsilcisi Fatma Özüm, işçinin çalıştığı yerde, bulunduğu alanda kutlamasının daha anlamlı olduğunu, kendileri için ilk 1 Mayıs olacağından ayrı bir heyecan duyduklarını dile getirdi. Özüm, “Mücadele birliği, ekmek kavgasının olduğu her yerde yaşanmalıdır. Ayrı yerlerde kutlasak da aynı talepler bizleri birleştirecektir” dedi. Grevdeki işçilerden Ayşegül Meydan, Antalya 1 Mayısı’na bu sene Novamed direnişinin damga vuracağına dikkat çekerek işçiden yana kuruluşlarla birlik ve dayanışma içinde olacaklarını bildirdi. Melek Yalçınkaya ise “Daha önce hiç yer almadığımız 1 Mayıs’ta, bu sene grevin bize kattığı örgütlenme ruhu ve mücadele azmi ile yer alacağız” diye konuştu. Zeynep Akbıyık, daha iyi yaşam koşulları ve mutlu bir gelecek için tüm işçilerin 1 Mayıs’a sahip çıkması gerektiğini söyledi. Novamed’in grevci işçileri, gazetemiz aracılığıyla Antalya Serbest Bölge’deki diğer çalışanlara da seslenerek örgütlü örgütsüz tüm işçilere, 1 Mayıs mitingine katılma çağrısı yaptılar. (Antalya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşyerlerinde çalışmalar sürüyor

SONRAKİ HABER

Taksim Meydanı işçinin hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...