24 Nisan 2007 00:00

İşyerlerinde çalışmalar sürüyor

Sendikaların 1 Mayıs hazırlıklar hızlandı. İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan Petrol-İş ve Tek Gıda-İş şubeleri, alana özelleştirme karşıtı taleplerle çıkacak.

Paylaş

Sendikaların 1 Mayıs hazırlıklar hızlandı. İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan Petrol-İş ve Tek Gıda-İş şubeleri, alana özelleştirme karşıtı taleplerle çıkacak.
Tek Gıda-İş 2 No’lu Şube Başkanı Yunus Durdu, TEKEL işçilerinin özelleştirmeye karşı alanlara çıkacağını dile getirdi. TEKEL’in özelleştirilmesinin hükümetin gündemine yeniden alındığını ifade eden Durdu, işçilerin hükümete tepkili olduğunu, bu tepkiyi alanda da göstereceklerini dile getirdi. Özel sektörde örgütlenme çalışması yürüttüklerini belirten Durdu, sendikalı olmanın ve örgütlenmenin her geçen gün zorlaştığını söyledi. 1 Mayıs’a, kitlesel katılmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Durdu, saldırıların arttığı bir dönemde işçilerin birlikteliğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.
Özelleştirmeye karşı
Petrol-İş Anadolu Yakası İdari Sekreteri Ayhan Armağan da 1 Mayıs’a özelleştirmeye karşı taleplerle katılacaklarını dile getirdi. Armağan, hafta içi olması nedeniyle vardiya saatlerini dikkate alarak üyelerini alana getireceklerini söyledi. Mutlu Akü İşyeri Temsilcisi Hasan Çatık, işçilere 1 Mayıs’ı anlattıklarını söyledi. İşçilerin çekinceleri olduğunu kaydeden Çatık, bunun önüne geçmeye çalıştıklarını dile getirdi. Fabrikadaki temsilcilerden Selahattin Bayram ise kamuoyunda 1 Mayıs’ın yanlış anlatıldığını belirterek, işçilerin bu propagandalardan olumsuz etkilendiğini söyledi. Bayram, son güne kadar kitlesel katılım için çalışmaların devam edeceğini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
Cemal Çoban
ÖNCEKİ HABER

MEDİPOLİTİK

SONRAKİ HABER

Antalyalı emekçiler 1 Mayıs’ı kutlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...