24 Nisan 2007 00:00

Cumhurbaşkanlığında yarın son gün


Cumhurbaşkanlığı adaylığı takvimi, yarın saat 24.00’te sona erecek. Cumhurbaşkanlığı için şimdiye kadar tek resmi aday AKP’li Ersönmez Yarbay. Kulislerde, Başbakan’ın aday olmaması halinde Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun adı ön plana çıkıyor. Ayrıca ANAP lideri Mumcu’nun Başbakan’dan randevu alması da gündemde.
‘Uzlaşılan bir aday çıkacak’
Başbakan Erdoğan, bakanlar ve AKP yöneticileri ile cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini görüşmek üzere dün bir araya geldi. Erdoğan, Meclis Başkanı Bülent Arınç’la da bir saati aşkın görüştü. Meclis’te Arınç’ın makamında gerçekleşen görüşme sonrası soruları yanıtlayan Erdoğan, isimler üzerinde bir değerlendirme yapmadıklarını söyledi. “İki gün içinde sizleri rahatlatacağız” diyen Erdoğan, “Aday mısınız”, “Adayınız kim”, “Birden fazla adayınız mı var” sorularını yanıtsız bıraktı. “İsminiz net mi” sorusuna “Benim açımdan net” diyen Erdoğan, gerekirse grubu olağanüstü toplayarak milletvekilleri ile adayı belirleyebileceklerini ileri sürdü.
Sorular üzerine “Herhangi bir tereddüt yok” diyen Erdoğan, adayın açıklanmasının son günlere bırakılmasını da “ülkenin gerçeklerini düşünerek böyle davrandıkları” şeklinde açıkladı. Başbakan Erdoğan, “Uzlaşı neticesi bir aday çıkacak” dedi. Başbakan Erdoğan, Arınç’la görüşmesinden önce de Meclis’teki makamında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir görüşme yaptı.
Bugün açıklanabilir
AKP yönetimi ise cumhurbaşkanı adayının açıklanabileceği grup toplantısının bugün, saat 11.00’de yapılacağını duyurdu. Erdoğan, üç gün önceki Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısından sonra, adayın 24 veya 25 Nisan’daki grup toplantısında açıklanacağını söylemişti. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et