24 Nisan 2007 00:00

Sınırda tedirginlik

Şırnak ve Silopi ilçesinden kalkan 2 skorsky tipi helikopterin, Irak Kürt bölgesinde bulunan Zaho’ya bağlı kırsal alanı bombalaması, sınır köylerinde tedirginlik yarattı.

Paylaş

Şırnak ve Silopi ilçesinden kalkan 2 skorsky tipi helikopterin, Irak Kürt bölgesinde bulunan Zaho’ya bağlı kırsal alanı bombalaması, sınır köylerinde tedirginlik yarattı. Bir süre önce de sınır karakollarından obüs topu atışı yapıldığını ifade eden köylüler, “Saldırılar nedeniyle yaşayamaz hale geldik” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait skorksy tipi 2 helikopter, önceki gün 3 saat boyunca Zaho’ya bağlı Nizor ve Keşan köyleri kırsalını rasgele bombaladı.
Helikopterlerin, söz konusu alana ‘keşif balonu’ bıraktıkları kaydedildi. Zaho Asayiş Güçleri ise sınır ihlalini doğruladı. Bombardıman nedeniyle bölgede can kaybının olmadığı bildirildi.
Olayın ardından DİHA’nın ulaştığı Nizor ve Keşan köylüleri, bir süre önce Türkiye tarafından, bulundukları bölgeye obüs topu atışının yapıldığını belirtti. Sınır karakollarından en az 6 defa top atışı yapıldığını aktaran köylüler, “Sınırda askerlerle ilişkide olan köylüler, bize top atışlarının yapılacağını sabahtan söylemişlerdi. Bu nedenle hayvanları dışarıda bırakmamamızı ve kimsenin kırsal alana çıkmamasını istemişlerdi” dedi.
‘Keşif balonu bırakıldı’
Önceki gün sabah da 2 jetin sınır hattında devriye uçuşu yaptığını söyleyen köylüler, jetlerin ardından 2 Skorsky tipi helikopterin, aynı bölgeyi rasgele bombaladıklarını bildirdi. Atılan bombalardan korktuklarını dile getiren köylüler, “Kimyasal bomba olmasından korktuk, daha sonra sis bombası atıldığını öğrendik. Gelişigüzel yapılan bombalama sonrası, alana şamandıraya benzer keşif balonu bırakıldı” diye konuştular. Bombardımandan duydukları kaygıyı dile getiren köylüler, “Bu saldırılar nedeniyle yaşayamaz hale geldik” dediler. (Şırnak/DİHA)
Kerem Çelik
ÖNCEKİ HABER

‘Birlikte yaşama kültürü geliştirilmeli’

SONRAKİ HABER

Toplu mezar buharlaştı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...