24 Nisan 2007 00:00

Kadrosuz öğretmenden paso talebi

İndirimli ulaşım haklarını isteyen Güvencesiz Öğretmenler, Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti.

Paylaş

İndirimli ulaşım haklarını isteyen Güvencesiz Öğretmenler, Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti. Öğretmenler adına açıklama yapan Ayfer Çiçek, diğer tüm kadrolu öğretmenlerle aynı işi yaptıklarını ifade ederek, “Buna rağmen sosyal güvencemiz yok. Daha az para alıyoruz ve indirimli seyahat hakkımız yok” dedi.
Çiçek, indirimli seyahat hakkı (paso) için her dönem belediyeye başvurduklarını ancak her seferinde “siz öğretmen olarak görülmüyorsunuz, Milli Eğitim Bakanlığı’nca da tanınmıyorsunuz” cevabını aldıklarını söyledi. Eğitimin ciddi, sürekli, nitelikli ve güven isteyen bir süreç olduğunu belirten Çiçek, bu sürecin temel aktörlerinden olan eğitimcilerin, ancak kendi hayatlarında niteliğe sahip olduklarında bunu öğrencilerine aktarabileceklerini ifade etti. Çiçek, öğretmenliğin tek çatı altında toplanması gerektiğini, bunun ilk adımlarından biri olan tüm öğretmenlere indirimli ulaşım hakkı için mücadelelerinin devam edeceğini ve paso haklarını alacaklarını söyledi.
Türkiye’de farklı statülerde 200 bin eğitimcinin güvencesiz çalıştırıldığına dikkat çeken Çiçek, “Bu durum göstermektedir ki; eğitimin özelleştirilmesi yaygınlaşmakta, halkın güvenceli nitelikli, parasız eğitim alması engellenmektedir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Kent, sorunların merkezi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa