24 Nisan 2007 00:00

Çocuklarımızın geleceği için

Yüreğinin kocamanlığıyla karanlıkta “kocaman bir adam” sanılıp, babasıyla öldürülen Uğur Kaymaz’ a rağmen hey “Egemenler” 23 Nisan mı olur?

Paylaş

Yüreğinin kocamanlığıyla karanlıkta “kocaman bir adam” sanılıp, babasıyla öldürülen Uğur Kaymaz’ a rağmen hey “Egemenler” 23 Nisan mı olur?
İlkokulda bizlere “orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür” şarkısını söyletmişlerdi. O şarkı şimdilerde daha da bir önem kazandı. Bunu duyumsayarak insanların dinleri, dilleri, ırkları ne olursa olsun kardeş olduklarını bilmek, “varmasak da, gitmesek de oralara gitmiş gibi onların dertlerini, sıkıntılarını, sevinçlerini yüreğimizde hissetmek... Şimdilerde, kardeşlik ve barışın daha bir önem kazandığı günlerdeyiz.
Çocuklarımızın saçının bir tek teline dokunulmasına dahi izin vermeyen analar bizler değil miyiz? Onlara daha yaşanılır, daha refah bir dünya bırakmak, gerçekte onurlu ve erdemli bir insan olarak yaşama dört elle sarılmanın güzelliğini kavratmak ve bunu kendi yaşamlarımızla onlara gösterme bizim görevimiz.
Şırnak’ ta sokakta oyun oynayan üç çocuktan biri olan Süleyman yaşamını yitiriyor. Geçimini hurdacılıkla sağlayan çocuklar yaralanıyor. 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ı ve babasını katledenler beraat ediyor. Her gün kapitalistler kâr hırsıyla trafiğe yüzlerce araç çıkarıyor ve biz canlarımızı almalarına izin veriyoruz. Aksaray yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 33 kişi can verdi. 4 milyon çocuk eğitimden yoksun büyümek zorunda kalıyor. Çocuklarımızın “başını ve saçlarını daha bir rahat” okşayabilmek için onlara yaşamı korkusuzcu ve onurluca savunmak gerektiğini hissettirmeliyiz. 1 Mayıs işçinin, köylünün, emekçinin mücadele günü. “Analar ağlamasın, kardeşlik kazansın” parasız eğitim, parasız sağlık, ücretsiz kreş gibi taleplerimizle biz kadınlar, çocuklarımızla birlikte ön saflarda yerimizi almak için, mahallelerimizde kutlamalara başlayarak alanlarda yerimizi alalım. Birlik, mücadele ve kardeşlik kazansın!
Aynur Seyrek (Eyüp/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

‘Biz ölerek mi yaşamayı öğreneceğiz hâlâ...’

SONRAKİ HABER

23 Nisan onlara çok uzak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...