25 Nisan 2007 00:00

Kupada ilk finalist belli oluyor

Futbolda gözler Türkiye Kupası’na çevrildi. Kupada yarı final rövanş maçları bugün ve yarın oynanacak. Yarı final rövanş karşılaşmaları sonucunda kupada finale yükselecek 2 takım belli olacak.

Paylaş

Futbolda gözler Türkiye Kupası’na çevrildi. Kupada yarı final rövanş maçları bugün ve yarın oynanacak. Yarı final rövanş karşılaşmaları sonucunda kupada finale yükselecek 2 takım belli olacak.
Yarı final rövanşında ilk randevu bugün Kayseri’de, K.Erciyesspor ile Trabzonspor takımları arasında yapılacak. Kayseri Atatürk Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.
İki takım arasında Trabzon’da yapılan ilk maçı K.Erciyesspor 1-0 kazanmıştı. Yarı finalin diğer ayağında ise ezeli rakipler Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın Kadıköy’de kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı hakem Selçuk Dereli yönetecek.
BJK İnönü Stadı’nda yapılan ilk maçı Beşiktaş 1-0 kazanmıştı.
Final hesapları
Türkiye Kupası yarı finalinde bugün deplasmanda K.Erciyesspor ile rövanş maçına çıkacak Trabzonspor, rakibi karşısında turu geçecek sonucu bularak finale yükselmek istiyor.
1974-75 sezonunda ilk olarak birinci ligde mücadele etmeye başlayan bordo-mavili takım, bu sezona dek geçen 32 sezonluk dönemde 12 kez finaleyükselmeyi başardı. Karadeniz ekibi, 12 kez çıktığı final maçlarının 7’sinde başarılı olarak Türkiye Kupası’nı müzesine getirmeyi başardı.
K.Erciyesspor’u yenmesi halinde 13. kez finale yükselmiş olacak bordo-mavili takımın 8. kez kupayı müzesine getirme yolunda önünde tek maçı kalmış olacak. K.Erciyesspor ise tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Süper Lig’de zor günler yaşayan ve kümede kalma mücadelesi veren K.Erciyesspor için finale yükselmek UEFA Kupası’na katılma hakkını elde etmek anlamına gelebilir. Süper Lig’de sezon sonunda ilk 2 sırayı F.Bahçe ve Beşiktaş’ın alması durumunda, K.Erciyesspor’un kupada finale yükselmesi, UEFA Kupası’na katılması için yeterli olacak.
Trabzon 7 kez kazandı
Trabzonspor, Galatasaray’dan sonra Türkiye Kupası’nı en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor. Galatasaray 14 kez kupaya sahip olurken, Trabzonspor 7, Beşiktaş 6 ve Fenerbahçe 4 kez kupayı müzesine getirdi. Trabzonspor, yarı finalde bulunan 4 takım içerisinde kupayı en fazla elde eden takım durumunda.
Erciyes ile bu sezon 4. maç
Trabzonspor, bu sezon Kayseri Erciyesspor ile 4. kez karşı karşıya gelecek. Ligin ilk yarısında sahasında 3-1, ikinci yarısında ise deplasmanda 1-0 rakibini yenen bordo-mavili takım, Türkiye Kupası Yarı final ilk maçında ise sahasında rakibine 1-0 yenildi. Trabzonspor’da yarınki karşılaşmada sakatlıkları bulunan Musa, Risp, Jefferson ve Ufukhan takımdaki yerlerini alamayacak.(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Magic ve Jazz’ın işi zor

SONRAKİ HABER

Medyadan Yeltsin’e vefa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...