25 Nisan 2007 00:00

Magic ve Jazz’ın işi zor

NBA’de play-off serisine dün yapılan 2 maçla devam edilirken, Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur’un formasını giydiği takımlar yenilmekten kurtulamadı

Paylaş

NBA’de play-off serisine dün yapılan 2 maçla devam edilirken, Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur’un formasını giydiği takımlar yenilmekten kurtulamadı.
Doğu Konferansı’nı en üst sırada tamamlayan ve ev sahibi avantajını eline geçiren Detroit Pistons, serinin 2. maçında Orlando Magic’i sahasında 98-90 yendi ve seride durumu 2-0 yaptı.
Mücadelede Hidayet Türkoğlu, 22 sayı kaydederek Magic’in en skoreri olmasına karşın yenilgiyi engelleyemedi. Maça ilk 5’te başlayan ve 36 dakikaya yakın süre alan Hidayet, attığı 22 sayının yanı sıra ayrıca 2 ribaunt aldı, 2 de asist yaptı.
Konferansta şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Detroit Pistons’ta ise 5 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşırken, Richard Hamilton 22 sayıyla galibiyette başrol oynadı. Chauncey Billups da maçı 21 sayı ve 8 asistle tamamladı. Rasheed Wallace ise 17 sayı ve 11 ribauntla “double double” yapmayı başaran oyuncu oldu. İki takım arasındaki 3. maç 27 Nisan Cuma günü Orlando’da yapılacak. Magic, Pistons’ı elemek için bundan sonra yapacağı 5 maçtan 4’ünü kazanmak zorunda.
Mehmet Okur vasatı aşamadı
Gecenin diğer maçında ise Batı Konferansı’nda Houston Rockets ile Utah Jazz arasında oynandı. Konferansta 4. ve 5. olarak play-offlarda birbiriyle eşleşen iki takımın karşılaşmasında ev sahibi avantajı olan Houston Rockets, rakibini 98-90 yenerek seride 2-0 öne geçti.
Jazz’da Mehmet Okur sahaya ilk 5’te çıkarken, takımı adına fazla bir varlık sergileyemedi. Mücadelede 35 dakikadan fazla süre alan Okur, bu süre içinde sadece 4 sayı üretirken, 10 ribaunt aldı ve 6 asist yaptı.
Serinin ilk maçında da yenilen Jazz’da 42 dakikada 41 sayı atan ve 12 ribaunt alan Carlos Boozer, gecenin en skorer oyuncusu olmasına rağmen yenilgiyi engelleyemedi. Deron Williams ise 15 sayı, 7 ribaunt ve 7 asistle karşılaşmayı tamamladı.
Ev sahibi takım Rockets’ta ise ilk 5 oyuncularından tamamı çift haneli sayılara ulaşırken, Tracy McGrady 31 sayı ve 10 ribauntla “double double” yaptı. Çinli pivot Yao Ming ise 27 sayı ve 9 ribauntla galibiyete katkı sağladı.
Rockets ile Jazz arasındaki 3. maç cuma günü Utah’ta oynanacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bayanlar play-off serisinde ikinci randevular

SONRAKİ HABER

Kupada ilk finalist belli oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...