25 Nisan 2007 00:00

Ahmedinecad’dan Bush’a görüşme önerisi

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD Başkanı George Bush’a görüşme önerisinde bulundu. İran devlet televizyonu, Ahmedinecad’ın Bush’la görüşmeye “hazır olduğunu söylediğini” duyurdu.

Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD Başkanı George Bush’a görüşme önerisinde bulundu. İran devlet televizyonu, Ahmedinecad’ın Bush’la görüşmeye “hazır olduğunu söylediğini” duyurdu. Ahmedinecad, ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası konuları Bush’la görüşebileceğini belirttiği ifade edildi.
Ankara görüşmesi
Bu arada, ülkesinin nükleer programıyla ilgili açıklamalarda bulunan İran Cumhurbaşkanı, “nükleer programdan geri adım atmayacaklarını ve bu konuda baskılara boyun eğmeyeceklerini” t-ekrarladı. AB yetkilisi Solana ile İran nükleer başmüzakerecisi Laricani’nin bugün Ankara’da yapacakları görüşmeye de değinen İran lideri Ahmedinecad, “bu görüşmenin yararlı olacağına inandığını” söyledi.
İran Cumhurbaşkanı, “ABD’nin ülkesini hedef alacağı konusunda da şüpheleri olduğunu; ancak haklarını korumaya hazır olduklarının” altını çizdi.
Bu arada İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ise, Küba’ya “dostane” bir ziyarette bulundu.
Küba resmi ajansı “Prensa Latina”daki haberde, İranlı bakan Mutteki’nin önceki sabah saatlerinde Küba Dışişleri Bakanı Felipe Perez Roque ile bir araya geldiği ve “Küba ile İran arasındaki mükemmel seyreden dostane ilişkileri gözden geçirdikleri” kaydedildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Maliki’ye rağmen utanç duvarının inşasına devam

SONRAKİ HABER

Filistin’de ipler geriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...