25 Nisan 2007 00:00

Ek ders gaspına karşı iş bırakma eylemi

Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına üye öğretmenler, bugün sevk alarak üretimden gelen güçlerini kullanacaklar.

Paylaş

Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına üye öğretmenler, bugün sevk alarak üretimden gelen güçlerini kullanacaklar. Ek ders hakkını gasp eden ve kadrolaşmanın önünü açan genelgelerin geri çekilmesini isteyen emekçiler, insanca yaşam taleplerini dile getirecekler. Türkiye genelinde gerçekleştirilecek eyleme, sendikaların ortak tutumu nedeniyle katılımın yüksek olması bekleniyor.
Eylemle ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders ve ek derse yönelik kararnamesini değerlendirdi. Dinçer, kararname ile öğretmenler herhangi bir nedenle okula gelemedikleri için hasta olup sevk aldıklarında veya raporlu olduklarında, gelemedikleri günün ders saati sayısının tümü ve ona karşılık gelen hazırlık ücreti de eklenerek maaşlarından kesileceğini kaydetti.
Dinçer, genelgenin, 600 bine yakın öğretmenin hakkının elinden alınması anlamına geldiğini ifade etti.
MEB’in 13 Nisan Cuma günü yayınladığı yönetici atama yönetmeliğiyle beraber, hızla kadrolaşma çalışmalarına başladığını ve yönetici olma koşullarından birisinin AKP’ye yakın sendika üyesi olmak olduğunu kaydeden Dinçer, Cumhurbaşkanlığı seçimini fırsat bilinerek onbinlerce yönetici atamasının oldubittiye getirilmek istendiğini aktardı. Dinçer, bu uygulamalara dur demek için bugün sevk eylemi yapacaklarını bildirdi.
En hızlı kadrolaşma
Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, AKP’nin, eğitim sistemini, kural hukuk tanımaksızın akılına estiği gibi yönettiğini belirtti. Sendikalarına gelen bilgilere göre bu kadar kısa bir zaman diliminde AKP’nin, tarihin en hızlı kadrolaşma operasyonunu gerçekleştirdiğine dikkat çeken Boğa, “Yangından mal kaçırır gibi yapılan bu uygulamanın hukuka, mantığa ve vicdana sığan hiçbir yanı yoktur” diye konuştu. Eğitim emekçilerinin ilk defa bu kadar yakıcı bir sorunla karşı karşıya olduğunu ve tüm öğretmenlerin, fikren bu konuda birleşmiş olduğunu söyleyen Boğa, “Bu işkolunda çalıştığını iddia eden bazı sendikalar, atama komisyonu gibi çalışarak iktidarın olanaklarından yararlanarak sözde örgütlü yapılarını geliştirmeye çalışmaktadırlar” dedi. Boğa, eğitim emekçilerini, 25 Nisan’da sevk alarak alanlara çıkmaya ve Eğitim Sen’le buluşmaya davet etti.
‘Haklarımız için iş bırakıyoruz’
Türk Eğitim-Sen Adana 1 No’lu Şube Başkanı Kamil Köse ise ek ders ücretlerinin gasp edilmesine karşı, kurumlar arası ücret adaletsizliğinin giderilmesi ve yönetici atamaları ile ilgili yönetmeliğin iptali için iş bırakacaklarını ifade etti. Yandaş kayırmacılığına dur demek için, toplusözleşmeli grev hakları için iş bırakma eylemini yaptıklarını aktaran Köse, bakanlığın uygulamalarına karşı, kendilerinin bu eylemi yapmak zorunda kaldığını ifade etti. Bütün bu yaşanan sıkıntılara dur demek için bugün işe gitmediklerini söyleyen Köse, bütün öğretmenleri sevk eylemine katılmaya çağırdı. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KESK’liler kendilerini ihbar etti

SONRAKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...