25 Nisan 2007 00:00

Sosyal diyalog için konferans düzenleniyor

Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu (EMF) ve Birleşik Metal-İş’in ortaklaşa düzenlediği, ‘çok uluslu şirketlerde sosyal diyalog araçlarının işlerliği’ konulu konferans dün Green Park Hotel’de başladı.

Paylaş

Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu (EMF) ve Birleşik Metal-İş’in ortaklaşa düzenlediği, ‘çok uluslu şirketlerde sosyal diyalog araçlarının işlerliği’ konulu konferans dün Green Park Hotel’de başladı. DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri Peter Scherrer tarafından konuyla ilgili olarak yapılan basın toplantısında sermayenin küresel saldırısına karşılık işçi ve emekçilerin uluslar arası dayanışmasını ve ortak örgütlenmesini güçlendirmesi gerektiği belirtildi.
Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, EMF’nin sosyal diyalog projesini Türkiye’de de tartışmak için konferansı örgütlediklerini belirterek, proje kapsamında Türkiye’de yaşanan sendikal sorunlar, şirketlerin sosyal sorumluluğu, şirketlerin bu diyolağa uyup uymadıklarının ve sosyal diyalog sorunlarını tartışacaklarını söyledi.
Konferansın ardından diğer ülkelerdeki sendika temsilcileriyle birlikte Çalışma Bakanı ve ana muhalefet partisiyle sendikal haklar ve özgürlüklerle ilgili görüşeceklerini dile getiren Musa Çam ise Türkiye’de halen darbe yasalarının geçerli olduğunu ve çalışma yaşamındaki başta grev, örgütlenme hakkı olmak üzere yasakların sürdüğüne dikkat çekti.
Türkiye’de işverenlerin kesinlikle sendika istemediğini aktaran Çam, eğer bir sendikayı kabul edeceklerse de kontrol edebilecekleri bir sendikayı istediklerini kaydetti.
EMF Genel Sekreteri Peter Scherrer ise yapılan konferans ve açıklamayla Türkiye’deki meslektaşlarına her türlü desteği vermek amacında olduklarını dile getirdi. Özellikle AB sürecinde işçilerin haklarını tam olarak elde edebilmesini istediklerini ifade eden Scherrer, “Türkiye AB’ye tam üyelik istiyorsa, işçilerin haklarının sağlanması bunun öncül koşullarındandır” dedi. Sendikal mücadele için dayanışmanın önemini belirten Scherrer, bu mücadelenin aynı zamanda bir insan hakkı olduğunun kavranması gerektiğine dikkat çekti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Taksim için görüşmeler sürüyor

SONRAKİ HABER

Rant için yumruklar konuşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa