25 Nisan 2007 00:00

Örgütlenme kararlılığıyla...

Tek Gıda-İş İstanbul 10 No’lu Şube’de örgütlenen Dandy Sakız Fabrikası işçileri, 1 Mayıs’a ilk kez katılacak.

Paylaş

Tek Gıda-İş İstanbul 10 No’lu Şube’de örgütlenen Dandy Sakız Fabrikası işçileri, 1 Mayıs’a ilk kez katılacak. 1 Mayıs’ın resmi tatil olması gerektiğini söyleyen Dandy işçileri, örgütlenme sürecindeki kararlılıklarını, 1 Mayıs mitingine katılma konusunda da göstereceklerini ifade ettiler. 1 Mayıs’ın resmi tatil günü olması için çalışma yürütülmesini isteyen işçiler, “Dandy işçileri olarak iş önlüklerimizle katılacağız” diye konuştular.
Bundan önceki 1 Mayıs’larda olduğu gibi bu yılda mitinge kitlesel katılmayı hedeflediklerini belirten Tek Gıda-İş 10 No’lu Şube Başkanı Muzaffer Dilek, bunun için işyeri toplantıları yaptıklarını dile getirdi.
Mitinge katılmak isteyen herkese alana taşıyacaklarını dile getiren Dilek, örgütlü oldukları fabrikalarda 1 Mayıs’ın izin olmadığını, bu nedenle bütün işçileri taşıyamayacaklarını belirterek, “İş bıraktığımız zaman ertesi gün ciddi sıkıntıları olur. Gıda sektöründe otomasyon çok fazla. Bu dönem iş bırakma kararımız yok. Ancak katılmak isteyen arkadaşlar katılmanın zeminini hazırlar” dedi.
“Dandy örgütlenmesi sürecinde yaptığımız eylemlerde 1 Mayıs marşını çok dinlettik çevre halkına. İnsanlara 1 Mayıs’ın işçilerin bayramı olduğunu ezberlettik. O zaman biz bayram havasında geçmesi için elimizden geleni yapacağız” diyen Dilek, 1 Mayıs’ın konfederasyonların çekişmesinin arenası yapılmamasını istedi. 1 Mayıs’ın resmi tatil yapılması için mücadelenin yürütülmesi gerektiğini belirten Dilek, merkezi bir iş bırakma kararı olması durumunda uyacaklarını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
Gökhan Durmuş
ÖNCEKİ HABER

Kayseri’de işçi toplantısı

SONRAKİ HABER

Yetkilileri göreve çağırdılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...