26 Nisan 2007 00:00

Süpürge havalanmaya hazır

Uçan Süpürge Uluslararası Film Festivali’nin bu yıl 10’uncusu düzenlenecek. Festival, 10-20 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilecek.

Paylaş

Uçan Süpürge Uluslararası Film Festivali’nin bu yıl 10’uncusu düzenlenecek. Festival, 10-20 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilecek. Festival Genel Koordinatörü Halime Güner, Festival Genel Yönetmeni Sevna Akpınar, Hindistan Büyükelçiliği Başkatibi Amit Kumar, Macar Büyükelçisi Istvan Szabo, dün düzenledikleri basın toplantısında festivalin programı ve katılımcılara ilişkin bilgi sundular.
Festival Koordinatörü Halime Güner, 14 ülkeden 149 kadın filminin festivalde izlenebileceğini belirterek, dünyanın değişik kıtalarından kadın filmleri göstermelerinin gururunu yaşadıklarını söyledi. Güner, bu yıl Festival Onur Ödülü’nü Müjde Ar’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülü’nü Saniye Hun, Nevin Akkoç ve Güler Ökten’e, Ankara Seyirci Ödülü’nü ise Gülgün Kutlu’ya vereceklerini aktararak, festivalin yalnızca film göstermekten ibaret bir oluşum olmadığını, amaçlarının kadın emeğini görünür kılmak olduğunu ifade etti. Festival ekibinin sabahlara kadar çalışarak, kadınların özverisiyle ortaya çıkan bir organizasyon olduğunu söyleyen Güner, “Festivalimiz cesur ve öncüdür” dedi.
Sevna Akpınar festival programına ilişkin bilgi vererek, “tüm dünyada sesi kısılmaya çalışılan kadınları görünür kılmaya çalışıyoruz” dedi. Uluslararası Film Eleştirmenler Birliği FIPRESCI’nin yarışma düzenlediği tek festivalin Uçan Süpürge olduğuna dikkat çeken Akpınar, “Uluslararası alanda tanınan ve saygı gören bir festivale sahibiz” diye konuştu. Akpınar, dünyanın değişik ülkelerinden konukların katılımıyla düzenledikleri festivale Bulgaristan’dan, Hindistan’dan yönetmenler geleceğini ve uzun metrajın yanında 41 kısa filmin de Ankaralı sinemaseverlerle buluşturacaklarını müjdeledi. Festival kapsamında iki sergi ve iki de söyleşi gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Akpınar, “Senaryo Nasıl Yazılır” atölyesinin de devam ettiğini dile getirdi.
Hindistan Büyükelçiliği Başkatibi Amit Kumar, kadın yönetmen Aparna Sen’in filmlerinin festivale seçilmesinden dolayı gurur duyduklarını belirterek, Aparna Sen’in ve ailesinin Hint sinemasına büyük katkıları olduğunu söyledi. Sen’in yalnızca yönetmenlik değil, oyunculuk, senaryo yazarlığı, gazetecilik ve sanat yönetmenliği de yapmış olduğunu kaydeden Kumar, “Festivalle birlikte Hint sinemasıyla Türk sinemasının buluşmasını selamlıyorum” dedi.
Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo, Macar sinemasının büyük bir endüstri olmadığını, ülkelerinde az film çekildiğini aktardı. Buna rağmen Macar filmlerinin dünyada yaklaşık 300 festivale katıldığını da dile getiren Szabo, festivalde Macaristan’dan 3 uzun, 6 kısa metraj filmin gösterileceğini, 3 Macar yönetmenin de geleceğini sözlerine ekledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İsviçre’de Türkiyeli yazarlarla edebiyat günleri

SONRAKİ HABER

Chicago 2-0 önde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...