26 Nisan 2007 00:00

TÜSİAD, Gül’e “Cumhuriyet ilkelerini” anımsattı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), AKP’nin Cumhurbaşkanlığı’na Abdullah Gül’ü göstermesinin ardından, Cumhuriyet ilkeleri anımsatmasında bulundu.

Paylaş

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), AKP’nin Cumhurbaşkanlığı’na Abdullah Gül’ü göstermesinin ardından, Cumhuriyet ilkeleri anımsatmasında bulundu.
TÜSİAD’dan, “Cumhurbaşkanlığı makamının, milletin bütününü kucaklayan, Cumhuriyet’in temel ilkelerini, toplumsal uzlaşmayı ve demokratik meşruiyeti gözeten, Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin kullanılmasına partiler üstü bir anlayışla yaklaşan ve ülkemizin, Atatürk’ün koyduğu çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda gelişmesinin önünü açan bir makam olması gerektiğine kuvvetle inanıyoruz” açıklaması geldi.
TÜSİAD’dan yapılan yazılı açıklamada, Gül’ün aday olarak belirlenmesi aşamasından sonra parlamentonun seçimine saygılı olmanın, demokrasinin vazgeçilmez gereği olduğu belirtildi. Açıklamada, cumhurbaşkanının uyması gereken ilkeler ve Gül’ün olası tavrı şöyle değerlendirildi: “TÜSİAD olarak, şimdiye dek dile getirdiğimiz gibi Cumhurbaşkanlığı makamının, bugün de milletin bütününü kucaklayan, Cumhuriyet’in temel ilkelerini, toplumsal uzlaşmayı ve demokratik meşruiyeti gözeten, Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin kullanılmasına partiler üstü bir anlayışla yaklaşan ve ülkemizin, Atatürk’ün koyduğu çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda gelişmesinin önünü açan, topluma örnek bir makam olması gerektiğine kuvvetle inanıyoruz. Seçilmesi durumunda Abdullah Gül’ün, uzlaşmacı kişiliğiyle, görevini yukarıda altını çizdiğimiz anlayış çerçevesinde sürdüreceğine inanıyor, bu son derece hassas ve sorumluluk isteyen görevde kendisine başarılar diliyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Askerden Gül’ün adaylığı ile ilgili ilk yorum

SONRAKİ HABER

Gül: Mahkeme iptal ederse genel seçim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...