26 Nisan 2007 00:00

Tablacıların öfkesi dinmiyor

Gaziantep’te sebze ve meyve satarak geçinen tablacılar, tezgahlarına el konulması üzerine dün yüzlerce kişiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi önünde toplandılar.

Paylaş

Gaziantep’te sebze ve meyve satarak geçinen tablacılar, tezgahlarına el konulması üzerine dün yüzlerce kişiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi önünde toplandılar.
Sık sık “Seyyarlar burada başkan nerede” sloganı atan tablacılar, sorunlarına çare bulunmasını istediler. Seyyar satıcılar adına konuşan Haydar Köse, tablacılara yapılanın kanunsuz bir uygulama olduğunu, tablalarına, hiçbir tutanak tutulmadan el konulduğunu ve eşyalarının gasp edildiğini söyledi.
Köse, “Bizi insanlık dışı mahlukat olarak değerlendiriyorlar. Belediye başkanı o koltukta oturmak için değil halkın sorunlarını çözmek için var.
Eğer halkın sorunlarını çözemeyecekse bırakıp gitsin o koltuğu. Kapı kapı gezip oy isteyen başkan, bizimle on dakika görüşmüyor. Niye, biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz” dedi.
‘Koltuktan kalacak’
Gerekirse açlık grevi yapacaklarını, aileleri ve çocukları ile birlikte Büyükşehir önünden ayrılmadan eylemlerine devam edeceklerini dile getiren Köse, “Çözüm yokmuş, bizi muhatap almıyorlarmış. Muhatap da alacak bizimle de görüşecek. Bizi muhatap almıyorsa o koltuktan kalkacak” dedi.
Tablacılar, geçtiğimiz günlerde de belediyenin önünde eylem yaparak, kendilerine yer gösterilmesini istemişti. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çernobil hâlâ uyarıyor

SONRAKİ HABER

Burun kesmeye 2 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...