26 Nisan 2007 00:00

1 Mayısı mücadele gününe çevirelim

Yıllar önce, ‘68 kuşağının dünya çapında gelişen anti emperyalist mücadelesinin yansıması sonucu, ülkemiz gençliği anti emperyalist mücadele vermiş, özellikle ABD ve işbirlikçilerine karşı ciddi mücadeleler örgütlenmiştir.

Paylaş

Yıllar önce, ‘68 kuşağının dünya çapında gelişen anti emperyalist mücadelesinin yansıması sonucu, ülkemiz gençliği anti emperyalist mücadele vermiş, özellikle ABD ve işbirlikçilerine karşı ciddi mücadeleler örgütlenmiştir. Bunlardan 6. Filo’nun kovulması, halkın belleğinde yer etmiştir. Bugün o mücadeleler için ödenen bedellerin beyhude olmadığı çok açık görülmektedir.
Bugün ABD emperyalizmi, işbirlikçileriyle birlikte Türkiye’yi Büyük Ortadoğu Projesi’ne katmak ve Türkiye’yi Ortadoğu ve Kafkaslar’a karşı bir üs olarak kullanmak için Kürt sorununu kullanarak sıkıştırmaya çalışmaktadır. Bu, bu kadar açıkken ne yazık ki ülkemizi çok sevdiğini iddia edenler, bunun karşısında Kürt sorununu karşılıklı hak eşitliği ve kardeşlik çerçevesinde çözeceklerine, bir halkı zorla baskı altına almaya çalışıyorlar. Bu duruşlarıyla, ABD ve işbirlikçilerinin piyonu haline geliyorlar. CHP’sinden, kızılelmacılarına,
MHP’sinden Doğu Perinçek’in İşçi Partisi’ne tüm siyasetler bunun için birbirleriyle yarışmaktadırlar.
Ülkemizin kanayan yarası olan Kürt sorununun zorla bastırılması yönünde her türlü araç ve gereci kullanıyorlar. Ülkemizde yapılan Barış Konferansı’nın yaratığı olumlu etkiyi yok etmek için her türlü yöntemi kullanmaktadırlar. İşte bunun için başta işçi ve emekçiler olmak üzere , barış isteyen, özgürlük isteyen, yoksulluğa ve açlığa hayır diyen herkesin bu şer cephesine karşı her yerde, hiç durmadan Kürt sorununun kardeşçe ve hak eşitliği temelinde çözülmesi için çaba harcaması gerekmektedir. Aksi takdirde Türkiye, BOP’a çekilerek ABD’nin Ortadoğu’yu kana bulamak için jandarma haline getireceği bir ülke olacaktır. Bunun önüne geçmeliyiz. Yoksa geleceğe çok karanlık bir ülke ve dünya bırakan bir nesil olarak tarihe geçeceğiz.
Bu sorunu ülkemizde yaşayan, başta Kürt halkı olmak üzere tüm halkların hak eşitliği, halkların kardeşliği, barış ve demokrasi çerçevesinde hiç kimseden destek beklemeden, kendi içimizde çözerek emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin iştahlarına ot tıkamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs’ı mücadele gününe çevirmeliyiz. Gelecek güzel günler için hep birlikte mücadeleye!..
Yakup Umur
ÖNCEKİ HABER

Merhaba 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...