26 Nisan 2007 00:00

Cezaevleri sorunlarına duyarlı olalım

Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan kardeşlerimi ziyarete gittiğimde, kardeşlerimin yaralı olduğunu gördüm.

Paylaş

Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan kardeşlerimi ziyarete gittiğimde, kardeşlerimin yaralı olduğunu gördüm. Onlara ne olduğunu sorduğumda, hücrelerinin aranması sırasında saldırıya uğradıklarını; birinin beli, diğerinin de ayağının (bilek) burkularak yaralandığını öğrendim.
Kendilerine kimlerin ne için saldırdığını sorduğumda, bana bir süre önce cezaevinde yapılan rutin aramalardan birinde mafya suçundan yargılanan bir tutuklunun üzerinde cep telefonu bulunduğunu, bunun üzerine her zaman uygulanan arama işlemlerine yeni arama biçimlerinin eklendiğini, infaz koruma memurlarının bu durumu fırsat bilerek kendilerine saldırdığını söylediler. Bu saldırıyla esas amaçlananın; olayla hiçbir ilgisi olmayan ve esasında, cezaevine telefon sokma olanağı ve olasılığı bulunmayan siyasi tutuklulara eziyet etme fırsatını değerlendirmek, cezaevine telefonun ancak içeriden birileri tarafından sokulabileceği gerçeğini gizleyerek dikkatleri başka tarafa çekmek için siyasi tutukluları kışkırtarak direnişe geçmelerini teşvik etmek, böylece idare üzerinde yoğunlaşan ilgiyi dağıtarak idare ile mafya arasındaki ilişkiyi gizlemek olduğunu dile getirdiler.
Ayrıca kardeşlerimden, Adalet Bakanlığı’nın, tutukluların haftada 10 saat birbirleriyle görüşmelerine ilişkin yayınladığı genelgeye uyulmadığını, hukuksuz uygulamalara karşı haklarını aramak ve kendilerini savunmak istediklerinde, aylar süren görüşe çıkmama, telefon ve mektup yasağı cezaları verildiğini öğrendim.
Tüm bu uygulamalara son verilmesi için herkesi, cezaevlerindeki baskılara karşı duyarlı olmaya çağırıyorum.
Bir tutuklu yakını
ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanını halk seçsin

SONRAKİ HABER

Merhaba 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...