26 Nisan 2007 00:00

YÖK başkanına suikast girişimi

Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) silahlı saldırıda bulunuldu. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile görüşmek istediğini belirten ancak kuruma girişi korumalar tarafından engellenen 30-35 yaşlarındaki saldırganın etrafa üç el ateş ederek kaçtığı öğrenildi.

Paylaş

Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) silahlı saldırıda bulunuldu. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile görüşmek istediğini belirten ancak kuruma girişi korumalar tarafından engellenen 30-35 yaşlarındaki saldırganın etrafa üç el ateş ederek kaçtığı öğrenildi. Saldırganın gasp ettiği taksi Kızılay Meşrutiyet Caddesi’nde bulundu.
Edinilen bilgiye göre, bir kişi dün saat 14.30-15.00 sularında YÖK’ün merkez binasına garaj kapısından girerek, başkanlık katına çıkmak isteğini söyledi. Güvenlik görevlilerinin karşı çıkması üzerine zanlı üç el ateş ederek, olay yerinden ticari bir taksiye binerek kaçtı.
YÖK Başkanı Teziç, saldırıya ilişkin açıklama yapmak istemediğini belirtirken, YÖK Başkanvekili Aybar Ertepınar, olayı şöyle anlattı: “30-35 yaşlarında esmer bir kişi, garaj kapısına gelerek, güvenlik görevlisinden telefonun fişini çekmesini ve telsizi de kendisini vermesini söylüyor. Başkanın odasını soruyor. Zanlı garajdaki yoğun güvenlik görevlilerini görünce, yaya olarak kaçmaya başlıyor. Güvenlik görevlilerinin takibi üzerine iki farklı yerde ateş ediyor. Zanlı kaçabilmek için ceketini çıkarıp atıyor. Daha sonra bir özel arabayı silahla gasp ediyor, o arabadan inerek bir ticari taksiye biniyor. Taksiyle Kızılay’a gidiyor. Olay sırasında kimse yaralanmadı.”
Saldırı girişimiyle ilgili jandarma ve emniyet ekiplerinin harekete geçtiğini belirten Ertepınar, “Zanlının güvenlik kameralarına yansıyan görüntüsü var. Ekipler zanlıyı arıyor” diye konuştu. Ertepınar, YÖK’e yönelik tehditlerin son dönemde artması üzerine güvenlik önlemlerini artırdıklarını da kaydetti.
Görüntüler çoğaltıldı
Saldırganın Kızılay Meşrutiyet Caddesi üzerinde kayıplara karışmasının ardından bulunan takside parmak izi araştırması yapıldığı ifade edildi. 30-35 yaşlarındaki esmer, ince yapılı saldırgana ilişkin eşgalin ve görüntülerin ekiplere dağıtıldığını ifade eden polis yetkilileri, Hrant Dink cinayetinde olduğu gibi zanlının yakalanabilmesi için görüntüleri basına da dağıttı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Vahşette ‘tanıdık’ izi

SONRAKİ HABER

Suyu ve yolu yoktu artık elektrik de yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa