27 Nisan 2007 00:00

Her yerde kutlama yapılacak

Bölge illerinde 1 Mayıs’ın yaygın bir şekilde kutlanması için çalışmalar devam ediyor.

Paylaş

Bölge illerinde 1 Mayıs’ın yaygın bir şekilde kutlanması için çalışmalar devam ediyor.
Batman’da Emek Platformu, 1 Mayıs için valiliğe başvuru yaptı. Miting Tertip Komitesi’nde yer alan Batman Petrol-İş Sendikası Başkanı Nimetullah Sözen, bu yılki 1 Mayıs kutlamalarını Sanat Sokağı’nda yapacaklarını söyledi.
Kutlamalarda emek, barış ve demokrasi mesajları vereceklerini kaydeden Sözen, aynı zamanda Kürt sorununun demokratik bir temelde çözümü için de mesajlar vereceklerini ifade etti.
Hakkari’de geniş destek
Kutlamaların kitlesel yapılması planlanan yerlerden biri de Hakkari. Hakkari’deki 1 Mayıs’a ilişkin bilgi veren BES Yönetim kurulu Üyesi Cahit Balıkkesir, Altay Caddesi’nde kutlama yapmak için başvurduklarını söyledi. Balıkkesir, işçi sendikaları, KESK ve DTP’nin geniş katılımıyla 1 Mayıs’ı kutlayacaklarını dile getirdi.
Van, Urfa ve Mardin
Şu ana kadar işçi sendikalarının destek vermediği Van’da, 1 Mayıs’ın kutlanıp kutlanmayacağı henüz belirsiz. Gazetemize bilgi veren KESK Dönem Sözcüsü ve SES Van Şube Başkanı Rıdvan Çiftçi, “Bu hafta içinde işçi sendikalarıyla görüşmelerimiz olacak. Sendikalar bize katılmayacaklarını açıktan belirtiyorlar. Biz de miting için maddi destek isteyeceğiz onlardan. Eğer bunu kabul ederlerse, biz Van’da miting düzenleyeceğiz. Aksi durumda, İtfaiye Caddesi’nde bir basın açıklaması ile yetineceğiz” dedi.
Her yıl miting düzenleyen Mardin’de ise bu yıl 1 Mayıs’ta basın açıklaması yapılacak.
Urfa’da da KESK Karakoyun İş Hanı önünde düzenleyeceği basın açıklamasıyla 1 Mayıs’ı kutlayacak.
Elazığ ve Gaziantep
Elazığ’da 1 Mayıs, Hozat Garajı’nda yapılacak basın açıklamasıyla kutlanacak. Gaziantep’te ise Türk-İş, KESK, EMEP, DTP, ÖDP ve TMMOB, adliye önünde 1 Mayıs’ı kutlayacaklar.
ÖNCEKİ HABER

Tunceli’de başvuru yapıldı

SONRAKİ HABER

Bölgede 1 Mayıs heyecanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...