27 Nisan 2007 00:00

Nükleere karşı eylem günü

Çernobil Nükleer Santralı’nda yaşanan ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu onlarca ülkede izleri hâlâ silinemeyen kazanın 21. yılında nükleer enerji
karşıtları sokaklardaydı.

Paylaş

Çernobil Nükleer Santralı’nda yaşanan ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu onlarca ülkede izleri hâlâ silinemeyen kazanın 21. yılında nükleer enerji karşıtları sokaklardaydı.
Tüyap İzmir Kitap Fuarı’nın önünde toplanan üzerlerine ‘Hayata evet, nükleere hayır” yazılı önlükler giyen Kaçkar Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri adına konuşan Dernek yöneticisi Doç. Dr. Metin Erten, “Biz dünyanın hiçbir yerinde nükleer santral istemiyoruz. Karadeniz’in nükleer çöplük olmasına karşı çıkıyoruz” dedi. Dernek üyeleri eylemin ardından tulum eşliğinde horon tepti.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Nükleer Karşıtı Platform üyeleri ise havaya siyah balonlar bırakarak etkileri kuşaktan kuşağa katlanarak artan 21 yıl önceki kazanın ardından gerekli önlemlerin alınmadığını belirttiler. Eylemde konuşan NKP sözcüsü Cumhuriyet Alparslan, enerji sektörünün sermaye için kârlı bir yatırım alanına dönüştürüldüğünü kaydetti.
Enerji politikası değişmeli
Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen İstanbul’daki Nükleer Karşıtı Platform üyeleri de Türkiye’nin enerji politikasını protesto etti. Burada platform adına açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Erol Celepsoy, Türkiye’nin enerji politikasının yanlış olduğunu belirterek, hükümetin enerji politikasını, halkın ihtiyaçlarını gözeterek yeniden yapılandırması gerektiğini söyledi.
TMMOB’a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ise yaptığı yazılı açıklamada, Çernobil kazasının meydana geldiği 26 Nisan’ın bütün dünyada ‘Anti Nükleer Günü’ olarak kabul edilmesi istenerek, “nükleerden yeni ölümler, yeni nükleer kazalar, yeni nükleer rüşvetler istemediğimizi bir kez daha söylüyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Atıklar adanın sonu olmasın

SONRAKİ HABER

Şirinevler’de de bina çöktü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa