27 Nisan 2007 00:00

abdullah’ın içindeki velet

Kulislerde Tayyip Erdoğan’ın Kumkapılı Balıkçıların sözüyle hareket ettiği şeklinde yorumlar yapılıyor.

Paylaş

Kulislerde Tayyip Erdoğan’ın Kumkapılı Balıkçıların sözüyle hareket ettiği şeklinde yorumlar yapılıyor. “Sen olma abi, başkası olsun cumhurbaşkanı” dediler. Tayyip de onların sözünü dinleyerek Abdullah’ı cumhurbaşkanı atadı. Bu konuları konuşmak için Kumkapı’ya gittik ve Kumkapılı Balıkçılara Abdullah’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını sorduk…
Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül’ü seçti, bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Bu seçim bilinçli bir tercih. Yani özellikle 23 Nisan Çocuk Bayramının sonrası olan 24 Nisan’a denk gelmesi… Çünkü 23 Nisan’da o makama oturan çocuk, o bir günlük yönetiminde okkadar güzel bir yönetim sergiledi ki, yani o kadar olur… Bana göre Tayyip abi de bu kararı bizim sözümüzle değil de, o gün oraya oturan çocuğu izledikten sonra verdi. Evet, dedi, bu koltuğa oturan insan, biraz da çocuk ruhlu, biraz da sevecen bir insan olmalı. Yani içindeki çocuğu öldürmemiş cinsten bir insan olmalıydı… Tayyip abi düşündü, taşındı. Kabinede kim vardı bu şekilde içindeki çocuğu öldürmemiş cinsten bir insan? Var mıydı ki böyle bir insan? Evet, vardı. Peki kimdi bu içindeki çocuğu yaşatan kişilik? Yo yo yo! Bu, Vecdi Gönül değildi. Onun içindeki çocuk, Allah rahmet eylesin, yıllar önce hakkın rahmetine kavuşmuştu. Evet, tek bir seçenek kalıyordu geriye: Abdullah Gül! Son derece isabetli bir tercih. Tayyip abiyi kutluyorum.
Nihat Balıkçıl
Bana göre Cumhurbaşkanlığı seçme ve seçilme yaşı, seçme ve seçilme yaşları arasında en önemli seçme ve seçilme yaşıdır. Çünkü olgun bir insan olmalıdır seçme ve seçilme yaşı. Olgun bir insan olmalıdır cumhurbaşkanı. Tayyip’in bu kararı vermesinde benim kendi adıma kilit bir önemim olduğu kanısını taşıyorum içimde. Kalabalığın arasında yaklaştım, kulağına eğilip “Ne düşünüyorsun be abi, Abdullah’tan iyisini mi bulacaksın” diye fısıldadım. Tayyip abi diğerlerine çaktırmadan göz kırptı ve “Tamamdır Salih, mesajı aldım” dedi bana gözleriyle. Ertesi gün haberi aldığımda hiç şaşırmadım, Tayyip abinin benim sözümden çıkmayacağını biliyordum. Abdullah abi gerçek anlamda cumhurbaşkanı seçildiği gün Boğazdan uskumru akını bekliyoruz. Yakaladığım uskumrularla buğlama yapıp Çankaya’nın yolunu tutacağım. Abdullah abi içki içen bir insan olsaydı yanımda rakı da götürürdüm. Ama olsun Beşiktaşlı olduğu gerçeğini de unutmamak gerekiyor. Bu üçtür böyle oluyor. Hayırlısı olsun diyorum.
Salih Misina
Kumkapılı balıkçılara yorumları için teşekkür ediyoruz…
M. Öner
ÖNCEKİ HABER

aynasızlar

SONRAKİ HABER

‘Kurtarılmış bölge’de sendika mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa