28 Nisan 2007 00:00

Bunu hep yapıyor

Türkiye Kupası yarı final rövanşında Kadıköy’de Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak finale yükselen Beşiktaş, ezeli rakibine karşı deplasmandaki yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı.

Paylaş

Türkiye Kupası yarı final rövanşında Kadıköy’de Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak finale yükselen Beşiktaş, ezeli rakibine karşı deplasmandaki yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı.
Siyah-beyazlılar, Kadıköy’de ezeli rakipleriyle yaptığı, 6’sı lig, 1’i de kupa karşılaşması olmak üzere son 7 maçı da yitirmezken, bu süre içinde 3 galibiyet, 4 de beraberlik aldı.
Fenerbahçe, Beşiktaş’ı evinde en son 24 Şubat 2001 tarihinde yapılan lig maçında 3-1’lik skorla yenmişti.
Sarı-lacivertliler, bu maçın ardından ezeli rakipleriyle Kadıköy’de yaptıkları 7 maçtan 3’ünü yitirip, 4’ünde berabere kalırken, tam 2 bin 252 gündür galibiyete hasret kaldı.
Kupadaki üstünlük
Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe’yi eleyen Beşiktaş’ın, kupada ezeli rakibine karşı olan üstünlüğü sürüyor. Beşiktaş, geçen sezon finalde yendiği Fenerbahçe önünde bu kez yarı finalde turu geçmeyi başardı.
Türkiye Kupası’nın 45 yıllık tarihinde 11. kez eşleşen ezeli rakiplerden Beşiktaş, 8. kez turu geçmeyi başardı. 2 kez final, 4 kez yarı final, 4 kez çeyrek final, 1 kez de 4. turda karşı karşıya gelen ezeli rakiplerden, ilk 3’ünde Fenerbahçe, son 8’inde ise Beşiktaş turu geçti.
Fenerbahçe ile Beşiktaş, Türkiye Kupası’ndaki 11 eşleşmede toplam 18 maç yaptı. Kupadaki maçlardan 3’ünü, 1’i hükmen olmak üzere Fenerbahçe, 10’unu Beşiktaş kazanırken, 5 maç da berabere bitti. Siyah-beyazlıların toplam 26 golüne, sarı-lacivertliler 18 golle karşılık verdi.
F.Bahçe’nin 24 yıllık özlemi
Kupa hasretini 25. yıla taşıyan Fenerbahçe, Türkiye Kupası maçlarında 24 yıldır Beşiktaş önünde galip gelemiyor. Beşiktaş karşısında kupada son galibiyetini 4 Mayıs 1983 tarihinde, hükmen elde eden sarı-lacivertliler, daha sonra yaptığı 14 kupa maçında da galibiyet alamadı.
Bu süre içinde Beşiktaş ile yaptığı kupa maçlarından 10’unu yitiren, 4’ünde berabere kalan Fenerbahçe, aynı süre içinde Türkiye Kupası’nı da müzesine götürme başarısını gösteremedi.
13. kez finalde
Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe’yi eleyen Beşiktaş, kupada 13. kez finale yükseldi. Kupanın son şampiyonu siyah-beyazlılar, 45 yıllık kupa tarihinde, daha önceki 12 finalde 6 kez kupayı müzesine götürdü. Siyah-beyazlı ekip, kupayı en son geçen sezon finalde Fenerbahçe’yi uzatmalarda 3-2 yenerek kazanmıştı. Beşiktaş, bu sezon finali, Trabzonspor’u penaltı atışlarıyla eleyen K.Erciyesspor ile oynayacak.
Final sevinci
Bu arada Beşiktaş’ta, finale çıkmanın sevinci yaşanıyor. Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, siyah-beyazlı camia için bu sezonun iyi bir yıl olacağını belirterek, “İki kupayı da alacağımıza inanıyoruz” dedi.
Levent Erdoğan, yaptığı açıklamada, finale çıkmalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Maçın ilk bölümlerinde golü bulmamız gerekiyordu. Golü atmakta gecikince biraz stres yaşadık. İlk yarı gayet iyi oynadık. Türkiye Kupası’nda finale çıkmaktan dolayı mutluyuz. Ligde de başarılı olacağımıza inanıyoruz. Sezon başından beri hedef olarak önümüze koyduğumuz şampiyonluğa ulaşacağımızı umuyoruz. Taraftarlarımızla, yöneticilerimizle ve futbolcularımızla buna odaklanmış durumdayız. Kupada finale kalmamız da lig için bizi daha çok motive edecek” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

30. hafta 7 maçla açılıyor

SONRAKİ HABER

TGC Yönetim Kurulu seçimi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...