28 Nisan 2007 00:00

Lübnan’da şüpheli cinayetler

Lübnan’da siyasi kriz beşinci ayına girerken, mezhepler arası gerilimleri tırmandıracak şüpheli gelişmelerin yaşanması halkı kaygılandırıyor.

Paylaş

Lübnan’da siyasi kriz beşinci ayına girerken, mezhepler arası gerilimleri tırmandıracak şüpheli gelişmelerin yaşanması halkı kaygılandırıyor.
Batı yanlısı Dürzi lideri Velid Canbolat’ın partisine yakın olduğu söylenen ve pazartesi günü ortadan kaybolan iki genç, Şiilerin yoğun olarak yaşadığı bölgede bulundu.
Önceki gün öğleden sonra cesetleri bulunan iki gençten birinin 18 yaşındaki Türk asıllı Lübnan vatandaşı Ziyad Kaplan olduğu ortaya çıktı. A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, 18 yaşındaki Mardinli Ziyad Kaplan, sonradan Lübnan vatandaşlığını aldı. Kaçırıldıktan sonra ölü bulunan diğer kişinin de 12 yaşındaki Lübnan vatandaşı Ziyad Gandur olduğu belirtildi.
Sünni gençlerin nasıl öldükleri bilinmiyor, ancak ilk gelen haberlere göre, cesetleri bulunmadan en az 48 saat önce hayatlarını kaybetmişlerdi.
Kaplan toprağa verildi
Mardin’den çalışmak üzere 25 yıl önce Lübnan’a gelen Kaplan ailesinin, 1990 yılında Lübnan vatandaşlığını aldığı öğrenildi.
Beyrut’ta kapıcılık yapan Hüseyin Kaplan’ın oğlu Ziyad Kaplan, Lübnanlı 12 yaşındaki arkadaşı Ziyad Gandur ile birlikte Beyrut’ta pazartesi ortadan kaybolmuştu. Kaplan ve Gandur’un cesetleri dün bulundu.
Kaplan, Beyrut’ta Müslüman kesimdeki Sünnilerin Kaşıkçı Camisi’nde öğle namazının ardından Şehitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Olay Lübnan’daki Mardin kökenli Türk vatandaşları arasında büyük üzüntüye yol açtı.
Lübnan’da Hizbullah’ın hükümetten çekilmesinin ardından başlayan siyasi kriz ise beşinci ayında. (DIŞ HABERLER)
İsrail devriyesi Lübnan’a girdi

Lübnan ordusu, 10 askerlik bir İsrail devriyesinin dün Lübnan topraklarına girdiğini açıkladı. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, “Bugün 10 kişilik düşman İsrail devriyesi Kfarşuba ve Şebaa köyleri arasındaki Saddani tepelerindeki elektronik bariyeri aştı ve Lübnan topraklarına 50 ila 100 metre kadar girdi” denildi. BM’nin Lübnan’daki gücü UNIFIL’in bir birliğinin, İsrail devriyesini Şebaa çiftlikleri yönüne dönmeye zorlamak için müdahale ettiği belirtilen açıklamada, “Lübnan ordusu, İsrail askerlerinin girmiş olduğu bölgede mevzi almıştır” ifadesi de yer aldı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Golan’da Suriye ile savaşa hazırlık

SONRAKİ HABER

Bush fena sıkıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...