28 Nisan 2007 00:00

KESK’liler kendilerini ihbar ediyor

Büyük eğitimci yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle 11 sendika yöneticisine hapis cezası verilmesine tepki olarak kamu emekçilerinin kendilerini ihbar etme eylemi sürüyor.

Paylaş

Büyük eğitimci yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle 11 sendika yöneticisine hapis cezası verilmesine tepki olarak kamu emekçilerinin kendilerini ihbar etme eylemi sürüyor.
KESK’e bağlı sendikaların İzmir Şube Yöneticileri, KESK yöneticilerinin ceza aldığı eyleme kendilerinin de katıldığını belirterek kendilerini ihbar ettiler. İzmir Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Musa Sever, 24 Kasım Öğretmenler gününde taleplerini bildirmek için Ankara’da yapacakları basın açıklamasına izin verilmediğini ve polisin kamu emekçilerine gaz bombaları ve coplarla saldırdığını hatırlattı. Ankara Valiliği’nin bu saldırıyla yetinmeyerek 22 yönetici hakkında dava açtığını ve dava sonucu 11 KESK yöneticisine haksız yere ceza verildiğini belirten Sever, “Biz kamu emekçileri yıllardır ülke ve kamu emekçilerinin taleplerini savunmak için mücadele ediyoruz. Bu verilen cezalar hepimize verilmiş cezalardır” dedi.
Adana Adliyesi önünde bir araya gelen KESK’e bağlı sendika yöneticileri ve üyeleri “Bizlerde aynı suçu işledik” diyerek Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edilmek üzeri dilekçelerini teslim ettiler. Adliye binası önünde açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Güven Boğa, ortada hiçbir delil olmaksızın sadece sendika başkanlarını cezalandırma biçimindeki kararının KESK örgütlülüğünü hedef alındığını gösterdiğini belirtti.
Diyarbakır KESK Şubeler Platformu, AZC Plaza önünde toplanan KESK üyeleri cezaların hukuk dışı olduğunu ve yasal bir dayanağının olmadığını dile getirirken, Samsun’da da adliye önünde yapılan açıklamanın ardından memurlar kendilerini ihbar etti. (SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Don kayısı üreticisini yaktı!

SONRAKİ HABER

Tekstil işçileri AKP’ye isyan etti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa