28 Nisan 2007 00:00

1 Mayıs şehitleri anıldı

1989 ve 1996 düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarında katledilen emekçiler anıldı.İlk anma Kadıköy’de 1996 katledilen Dursun Odabaş, Hasan Albayrak ve Yalçın Levent için yapıldı.

Paylaş

1989 ve 1996 düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarında katledilen emekçiler anıldı.
İlk anma Kadıköy’de 1996 katledilen Dursun Odabaş, Hasan Albayrak ve Yalçın Levent için yapıldı. DİSK, KESK, TTB, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin katıldığı anmada, işçi ve emekçilerin özgürlük ve demokrasi mücadelesinin devam ettiği vurgulandı. Kadıköy belediyesi önünden, Kadıköy Evlendirme Dairesi önüne kadar yürüyen emekçiler, katledilenler anısına saygı duruşunda bulundu. DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, 1 Mayıs şehitlerinin verdiği mücadelenin devam ettiğini söyledi. Çam, hem 1977, hem de diğer 1 Mayıs şehitlerinin katillerinin cezalandırılmasını istediklerini belirtti. Bu yıl ki 1 Mayıs’ta da 1977 1 Mayıs’ında katledilen arkadaşlarını anacaklarını hatırlatan Çam, “O gün ayrıca şovenizme, ırkçılığa, gericiliğe karşı taleplerimizi de haykıracağız” diye konuştu. KESK Kadın Sekreteri Sevgi Göğçe’de özgürlük ve adalet isteyen, herkesi 1 Mayıs’ta Taksim’e davet etti.
Daha sonra Şişhane’de 1989’da 1 katledilen Mehmet Akif Dalcı anıldı. Şişhane Anıtı önünde saat saat 14.00’da bir araya gelen emekçiler, Mehmet Akif Dalcı’nın katledildiği Şişhane Yokuşu’na kadar yürüdü. Demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenler için burada da saygı duruşunda bulundu. Emekçiler Dalcı’nın vurulduğu yere karanfiller bıraktılar. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kitlesel katılacaklar

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...