28 Nisan 2007 00:00

Kitlesel katılacaklar

Birleşik Metal-İş Kartal Şube Sekreteri Adnan Deniz, örgütlü oldukları Alkom, Mertakışkan ve GEO’dan kitlesel bir katılım sağlayacaklarını, diğer fabrikalardan ise vardiyası uygun olanları getireceklerini dile getirdi.

Paylaş

Birleşik Metal-İş Kartal Şube Sekreteri Adnan Deniz, örgütlü oldukları Alkom, Mertakışkan ve GEO’dan kitlesel bir katılım sağlayacaklarını, diğer fabrikalardan ise vardiyası uygun olanları getireceklerini dile getirdi. 1 Mayıs günü DİSK 3. Bölge Temsilciliği’nin kordinasyonu ile hareket edeceklerini belirten Deniz, 1 Mayıs 1977 katliamının sorumlularının yargı önüne çıkartılması, 1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edilmesi, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve halkların kardeşliği için alanda olacaklarını sözlerine ekledi. Emekli-Sen Kartal Şubesi’de 1 Mayıs’a dönük bildiri dağıtacaklarını ifade ederek, “30 yıl öncede Taksim’deydik şimdi de Taksim’deyiz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
Taksim’e çağrı

Kocaeli’de Taksim’de yapılacak kutlamaya katılacak örgütler basın toplantısıyla çağrı yaptılar. Kurumlar adına konuşan Lastik-İş Kocaeli Şube Başkanı Hasan Hüseyin Çakar, Başta insanca yaşam olmak üzere tüm taleplerimizi haykırmak için borcumuzu ödemek, yarım kalmış bir sevinci tamamlamak için Taksim alanında olacağız” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

bunlar gerçek olamaz

SONRAKİ HABER

1 Mayıs şehitleri anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...