28 Nisan 2007 00:00

İsviçre’de Yimpaş tasfiye ediliyor

Avrupa ülkelerinde yaşayan onbinlerce Türkiye kökenli vatandaştan “kâr ortaklığı” adı altında milyonlarca Avro toplayan, sonra da bunlara el koyan Yimpaş’ın İsviçre’deki kolu Yimpaş Group AG’nin tasfiye sürecinin başladığı açıklandı

Paylaş

Avrupa ülkelerinde yaşayan onbinlerce Türkiye kökenli vatandaştan “kâr ortaklığı” adı altında milyonlarca Avro toplayan, sonra da bunlara el koyan Yimpaş’ın İsviçre’deki kolu Yimpaş Group AG’nin tasfiye sürecinin başladığı açıklandı.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Avukat Ünal Taşhan, şirketin tasfiye edilmesi için gerekli üç aylık sürenin dolduğunu söyledi. Yimpaş Group AG yönetim kurulu üyesi İsviçre vatandaşı Dieter Kraus’un geçen yıl kasım ayında Dursun Uyar tarafından görevden alınması ile tasfiye sürecinin tamamlandığını söyleyen Taşhan, sürenin 9 Nisan’da dolduğunu ve bu sürede Yimpaş Group AG’nin yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyerek geriye dönüşü olmaksızın kesin tasfiye süreci başlatmış olduğunu belirtti.
Taşhan, tasfiye çerçevesinde şirketin mal varlığının paraya çevrileceğini, alacaklarının tahsil edileceğini, borçlarının da ödeneceğini ve olumlu bir bakiye varsa bunun tasfiye payı hükümlerince pay sahiplerine dağıtılacağını belirterek, “Bu sürecin sonunda muhtemelen karşımıza içi boş bir şirket çıkacak” dedi. (HABER MERKEZI)
ÖNCEKİ HABER

Çelebi: Mitinge katılacağız

SONRAKİ HABER

Baykal’dan çarpıcı iddia

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...