28 Nisan 2007 00:00

‘Sağlıkta ticaret ölüm getirir’

SES Amasya İl Temsilciliği, önceki gün Yavuz Selim Meydanı’nda aile hekimliğine karşı basın açıklaması yaptı.

Paylaş

SES Amasya İl Temsilciliği, önceki gün Yavuz Selim Meydanı’nda aile hekimliğine karşı basın açıklaması yaptı. SES MYK Üyesi İlknur Başer’in de katıldığı basın açıklamasında; Basın açıklamasını okuyan SES Amasya İl Temsilcisi Recep Karabek, “AKP Hükümeti Sağlıkta Dönüşüm Projesi adı altında başlattığı ve adına reform dediği uygulamalar ile sağlık hizmetini bir hak olmaktan çıkarmayı amaçlamakta ve sağlık hizmetini parası olanın satın alabileceği ticari bir hizmet gibi görmektedir” dedi.
Amasya’nın da pilot il seçildiği hatırlatan Karabek aile hekimliğinin iddia edildiği gibi pembe bir tablo sunmadığını belirtti. Karabek bu olumsuz tabloya karşı çaresiz olmadıklarını söyledi.
SES MYK Üyesi İlknur Başer ise konuşmasında Sağlık Bakanı’nı eleştirerek Amasya halkını Sağlık ve Sosyal Güvenlik haklarına sahip çıkmak için verdikleri mücadelede sendikalarına destek vermeye çağırdı.
Basın açıklaması sırasında, ‘Sağlık haktır satılamaz’, ‘Sağlıkta ticaret ölü getirir’ sloganları atıldı. (Amasya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tepekule’ye alternatif aydınlatma

SONRAKİ HABER

Önlem alınmadığı için binalar çöküyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...