28 Nisan 2007 00:00

Rektörler Muğla’da toplandı

Muğla Üniversitesi’nde düzenlenen “Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Çalışma Toplantısı”na katılmak için 55 üniversitenin rektörü Muğla’da toplandı.

Paylaş

Muğla Üniversitesi’nde düzenlenen “Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Çalışma Toplantısı”na katılmak için 55 üniversitenin rektörü Muğla’da toplandı.
Muğla’ya gelen 55 üniversite rektörü ve YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar, ilk olarak Muğla kent merkezindeki Atatürk Anıtı’nı ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.
Ertepınar ve rektörler, anıtın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Muğla kent merkezindeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyan rektörleri taşıyan otobüse polis ve jandarma eskortları eşlik etti, Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenden önce polis köpeği bomba araması yaptı.
Teziç’e saldırı girişimi
Töreni izleyen basın mensuplarının sorularını yanıtlayan YÖK Başkanvekili Ertepınar, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’e yönelik saldırı girişimini değerlendirdi. Olayla ilgili fazla bir yorum yapmanın zor olduğunu kaydeden Ertepınar, şunları söyledi. “Sansasyonel girişimler dizisinin bir parçası olarak algılamak lazım. YÖK’ün belli bir tutumu var, bu tutumuyla ilgili zaman zaman kamuoyunda ve yazılı basında fikir hürriyeti çerçevesinde yazılar çıkıyor, tepkiyle karşılanıyor. Ama ilk defa bir kişi farklı bir tepkiyle karşılıyor, ilk defa bu tepkiler bir insanı öldürme girişimi noktasına kadar geldi. Bu tür olaylar bizim yaklaşımımızı değiştirmez, biz yolumuza devam ediyoruz.”
Önlemler artırılmıştı
Teziç’e saldırı girişiminden sonra üniversitelerin senatolarının bu girişimi kınadığını, toplumsal bir tepki oluştuğunu kaydeden Ertepınar, şöyle devam etti: “YÖK başkanımızın güvenliği, gelen tehditler nedeniyle 1 ila 1.5 yıldır artırılmıştı. Biliyorsunuz son olay da güçlü güvenlik tedbirleri sayesinde önlendi. Faillerin yakalanmasında bizim verdiğimiz güvenlik kamerası görüntülerinin olumlu katkısı oldu. Olay yerinde zanlıyla konuşan ikinci kişinin varlığı güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın ifadeleriyle ortaya çıktı.”
Ertepınar, “Bu olayın ölümle sonuçlanıp sonuçlanmaması önemli değil, güvenlik güçlü olmasaydı bu olay ölümle de sonuçlanabilirdi. Bir olayın önemli olması için ölümle sonuçlanması lazım değil” dedi.
Törenin ardından Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun açılışını yapan Ertepınar, “YÖK olarak en önemli görevlerinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik-üniter yapısını korumak” olduğunu ifade etti.
İHD, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’e yapılmak istenen suikast girişimini kınayarak, saldırının arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını istedi. (Muğla/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

F tiplerinde işkence devam ediyor

SONRAKİ HABER

Tepekule’ye alternatif aydınlatma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...